Cum păstrezi casa curată mai mult timp, cu regula celor două minute. Vei proceda așa de acum înainte

Cum păstrezi casa curată mai mult timp, cu regula celor două minute. Vei proceda așa de acum înainte

Curățenia în casă se numără printre cele mai plictisitoare și mai neplăcute sarcini în viziunea multor gospodine, fapt pentru care unele apelează la diverse trucuri pentru a-și ușura sarcinile. Noi îți prezentăm astăzi regula celor două minute, un truc care te va ajuta să termini mai repede curățenia în casă și care nu te costă nimic. Mai multe detalii, în continuare.

Regula celor două minute

Curățenia în locuință implică mult efort și mănâncă destul destul de mult timp. Prin urmare, unele trucuri simple, dar eficiente sunt mai mult decât binevenite. În funcție de mărimea gospodăriei, curățenia poate reprezenta pentru unele gospodine chiar o pedeapsă permanentă.

Ștergerea prafului, spălarea vaselor, aspirarea podelelor, lustruirea suprafețelor, curățarea – intră în atribuțiile noastre de zi cu zi. Din fericire, în prezent există dispozitive inteligente, diverși roboți de curățenie, care ne fac viața mai ușoară. Aceștia nu pot face însă totul.

Dacă vrei să-ți păstrezi casa curată fără prea mare efort, ar fi bine să știi regula celor două minute. Acest truc grozav reduce semnificativ timpul de curățenie, simplificând mult sarcinile pe care trebuie să le îndeplinești atunci când te apuci să faci curățenie în casă. Este ușor de aplicat și, mai presus de toate, funcționează.

Multe persoane obișnuiesc să facă o dată sau de două ori pe săptămână curățenie temeinică, lăsând lucrurile care apar de făcut pentru „timpul de curățenie“. Astfel, numărul sarcinilor crește, ceea ce le obligă să dedice mai multe ore acestei munci obositoare.

Citește și: Trucurile pentru a face curățenie mai rar. Cum poți să fii mai eficient, de fapt

Cum păstrezi casa curată mai mult timp

Prin urmare, dacă și tu faci parte din categoria descrisă, sfatul nostru este să apelezi la regula celor două secunde: dacă ai o sarcină casnică ce preconizezi că-ți va lua în jur de două minute, fă-o atunci și acolo.

Oricât ai fi de ocupat, aproape întotdeauna îți poți rupe două minute din timpul tău pentru a spăla o farfurie, a ridica niște haine pe care le-ai aruncat pe jos, pentru a curăța masa din bucătărie, pentru a șterge praful de pe un raft, pentru a elimina o pată de pe perete.

Dacă ar fi aplicată de toată lumea, această regulă nu doar că ar ajuta la menținerea locuințelor curate, ci și la econimisirea de timp, care ar putea fi folosit în alte scopuri, unele poate mai distractive.