Cum păstrezi alimentele reci dacă ai pană de curent în casă. Cum menții temperatura în frigider?

Cum păstrezi alimentele reci dacă ai pană de curent în casă

O pană de curent nu trebuie să fie motiv de aruncat toat mâncarea din frigider. Află mai jos ce trebuie să faci pentru a menține temperatura scăzută în frigider, chiar și atunci când rămâni fără curent electric.

Cum menținem temperatura scăzută în frigider, când avem pană de curent în casă

Folosind câteva trucuri simple, la îndemâna oricui, vei reuși să păstrezi alimentele reci în frigider,  iar o pană de curent nu va mai fi niciodată motiv de aruncat mâncare.

În primul rând, cel mai important este să ții ușile de la frigider închise cât mai mult timp, astfel încât temperatura din interior să rămână scăzută. Același lucru este valabil și în cazul congelatorului. Potrivit Insider.com, în cazul producerii penelor de curent, frigiderul își poate menține temperatura setată timp de patru ore, iar congelatorul, 24, dacă este plin doar pe jumătate, sau chiar 48, dacă este spațiul este folosit în totalitate.

Al doilea truc recomandat este să îți cumperi și să folosești un termometru ce să îți indice exact temperatura din interior. Astfel, vei avea un mai bun control asupra situației. Valoarea recomandată de specialiști este, pentru frigider, de maximum 4 grade. În cazul congelatorului, aceasta ar trebui setată la -17 grade Celsius.

Cum păstrezi alimentele reci dacă ai pană de curent în casă
Cum păstrezi alimentele reci dacă ai pană de curent în casă

Pungile de gheață pot ține alimentele reci până la 24 de ore

Mai mult, experții recomandă să avem mereu câteva pungi cu gheață și sticle cu apă în congelator. În cazul unei defecțiuni la rețeaua de energie electrică, acestea pot păstra alimentele reci câteva ore bune. Trebuie știu faptul că 50 de kilograme de gheață pot menține temperatura optimă în interiorul congelatorului până la 24 de ore.

Dacă spațiul îți permite, cel mai bine ar fi să transferi o parte din alimente în congelator. Primele pe listă ar trebui să fie cele ce trebuie menținute în permanență reci: lapte, carne. Nu încerca niciodată să pui alimentele pe care vrei să le păstrezi reci în zăpadă! Variațiile de temperatură de afară pot accelera procesul de alterare.

Cum îți protejezi electrocasnicele dacă ai pană de curent în casă

Așadar, ce faci dacă apare o pană de curent ce durează mai multe ore și nu vrei să deschize deloc ușa de la frigider sau congelator? Pentru a evita situațiile neplăcute, ar fi bine să existe mereu în casă, un raft în cămară cu alimente neperisabile, precum conserve, paste, orez sau legume uscate, ce au o durată de viață mult mai mare.

În timpul defecțiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică, ar trebui ca toată aparatura din casă să fie scoasă din prize, până când dispar toate fluctuațiile de tensiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI