Cum obții ajutorul financiar Bani de Liceu. Nereguli în procedura cerută de stat

Cum obții ajutorul financiar Bani de Liceu. Nereguli în procedura cerută de stat

Veste bună pentru părinți! Ministerul Educației Naționale va acorda lunar suma de 250 de lei elevilor din familiile cu venituri mici. Cum pot beneficia de ajutorul financiar din cadrul programei de protecție financiară numit „Bani de Liceu”?

Cum să beneficiezi de ajutorul financiar Bani de Liceu?

După ce elevii s-au bucurat când au aflat de vestea că s-ar putea ca programa școală să fie modificată urmând să aibă mai multe ore, pătinții au avut și ei parte de o veste frumoasă. Ministerul Educației Naționale va acorda luna suma de 250 de lei elevilor din familii cu probleme financiare. Totul va putea fi posibil cu ajutorul noului program de protecție socială numit Bani de Liceu.

Pentru a obține banii, liceenii trebuie să depună mai multe documente la secretariatul instituției unde învață. Printre actele necesare se află și declarații date la notar de membrii majori ai familiei care nu au realizate venituri în ultimele luni. Teoretic, declarațiile sunt scutite de plata onorariului pentr că sunt destinate obținerii unui ajutor social, dar practic… lucrurile nu stau mereu așa, pentru că mai există notari care taxează aceste declarații.

Cum să obții ajutorul financiar din cadrul proiectului Bani de Liceu?
Cum să obții ajutorul financiar din cadrul proiectului Bani de Liceu?

Ce arată documentul oficial?

„Art. 6. Tarifele de onorarii conțin scutiri și reduceri pentru actele întocmite în scopul valorificării unor drepturi prevăzute de legi speciale şi de protecţie socială, prevăzute în anexa nr. 5.
Art. 26 (1). Sunt scutite de plata onorariilor următoarele acte întocmite în scopul valorificării unor drepturi prevăzute de legi speciale şi de protecţie socială:
(…) b) declarații privind ajutorul social;
(…) d) declarații privind acordarea burselor pentru elevi (…)
ANEXA Nr. 5: SCUTIRI ȘI REDUCERI
A) Scutiri
I. Sunt scutite de la plata onorariilor următoarele acte întocmite în scopul valorificării unor drepturi prevăzute de lege, cu excepția cheltuielilor materiale:
(…) 2. declarații pentru obținerea ajutorului social;
(…) 4. declaraţii pentru acordarea burselor pentru elevi (…)”
Documentul oficiali

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI