Cum ne întoarcem la o viață normală în 2021. Un medic cunoscut a făcut anunțul categoric

Cum ne întoarcem la o viață normală în 2021. Un medic cunoscut a făcut anunțul categoric
Vaccinarea ne poate ajuta sa revenim la viata normala

Un medic cunoscut a făcut anunțul categoric despre cum ne întoarcem la o viață normală în 2021. Ce ar trebui să facem pentru a ne putea bucura din nou de libertatea pierdută, citiți în articolul de mai jos.

Cum am putea reveni la viața de dinaninte de coronavirus. Un medic a făcut anunțul

Un medic cunoscut a făcut lumină și a anunțat cum ne-am întoarce la o viață normală în 2021.

Vaccinarea este singura soluție pentru a scăpa de epidemia de coronavirus, iar o campanie de informare corectă și eficientă ne va ajuta pe toți să înțeleagem că beneficiul vaccinului anti-coronavirus este uriaș, după cum a explicat medicul Gindrovel Dumitra la Digi24.

Când vor fi vaccinați medicii din România

Medicul a anunțat că se speră ca tot personalul medical din România, categorie care intră în contact cu bolnavii de coronavirus, fiind așadar cea mai expusă categorie, să fie vaccinată împotriva coronavirusului luna viitoare.

„Sperăm ca tot personalul medical să fie vaccinat în ianuarie, vaccinarea se va face în spitalele în care lucrează.

Câți români vor fi vaccinați în primul trimestru al lui 2021

Până la finalul primului trimestru al anului viitor sperăm să începem vaccinarea pentru populație, să atingem 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Asta este o provocare.

Când vom atinge 70% acoperire prin vaccinare ne vom putea întoarce la viața normală, dar restricțiile vor fi ridicate gradual.

Creșterea numărul de vaccinați scade transmisibilitatea virusului

Cu cât va crește numărul de persoane vaccinate, cu atât gradul de transmisibilitate a virusului va fi mai redus.

Sperăm în vară să putem circula fără nicio problemă în vară în Europa. După un an de secetă privind vacanța, să sperăm că o vom putea face”, a spus Gindrovel Dumitra.

Câți români sunt de acord cu vaccinarea

De asemenea, medicul a explicat și cum se poziționează cetățeni români în raport cu dorința de vaccinare.

Potrivit lui Gindrovel Dumitra, 30% sunt pentru, 30% împotrivă și la mijloc se află o masă ezitantă care nu spune că nu vrea vaccinare, ci că sunt în așteaptarea mai multor informații.

Este nevoie de o campanie de informare corectă și eficientă

„Pe măsură ce vom reuși să ne vaccinăm noi, personalul medical, și ceilalți 30%, pe măsură ce va scădea numărul de persoane care se îmbolnăvesc, cred că din cei 30% ezitanți vom reuși să recuperăm o foarte mare parte, dar asta înseamnă că este nevoie de o campanie de informare corectă și eficientă că beneficiul vaccinării este uriaș și ne poate scăpa de pandemie”, a explicat medicul, vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI