Efectele adverse ale vaccinului anti-covid-19. 1 din 10 oameni ar putea păţi asta

Efectele adverse ale vaccinului anti-covid-19. 1 din 10 oameni ar putea păţi asta
Care sunt efectele secundare ale vaccinului anti-covid de la Pfizer

Pe site-ul guvernului Marii Britanii a apărut și prospectul noului vaccin anti-coronavirus. Aconform acestuia, vaccinul de la Pfizer poate să fie distribuit persoanelor care au vârsta de pste 16 ani. Acesta ar declanșa producția naturală de anticorpi și ar stimula imunizarea împotriva coronavirusului.

Efectele adverse ale vaccinului anti-covid-19

De asemenea, acest nou vaccin ar urma să fie distribuit în două doze, care s-ar administra la o distanță de 21 de zile. Vaccinul ar deveni eficient în circa 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze.

Prospectul vaccinului indică efecte secundare împărțite pe trei categorii.

Cele foarte comune, care pot afecta peste 1 din 10 persoane

– durere la locul injecţiei

– oboseală

– durere de cap

– durere musculara

– frisoane

– durere a articulaţiilor

– febră

Cele comune, ce pot afecta până la 1 din 10 persoane

– inflamaţii la nivelul înţepăturii

– roşeaţă la locul înţepăturii

– greaţă

Rare, care pot afecta până la 1 din 100 de oameni

– creşterea ganglionilor limfatici

– stare generală de rău

Marea Britanie, prima țară din lume ce a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID

De altfel, Marea Britanie a devenit prima țară din lume ce a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă. Mai mult decât atât, aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile. Este vaccinul care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate. Pentru el, au fost nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare ce durează în mod normal un deceniu. Cu toate că vaccinarea poate să înceapă, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, susțin experții.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat recent că vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech o să primească sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.

„Ne apropiem de împlinirea a un an de când omenirea este afectată puternic de COVID-19, în întreaga lume se înregistrează scăderi economice şi au murit 1,5 milioane de oameni. În tot acest timp, aşteptam şi speram să vină ziua în care luminile ştiinţei vor învinge inamicul invizibil pentru a ne oferi puterea să oprim acest inamic. Acum, oamenii de ştiinţă au reuşit” , a declarat Boris Johnson, potrivit Mediafax.

”Pot anunța astăzi că Guvernul a acceptat recomandarea autorităților de reglementare în domeniul produselor medicale pentru aprobarea vaccinului Pfizer/BioNTech, pentru a fi distribuit în Marea Britanie”, a declarat premierul Marii Britanii, Boris Johnson, conform aceleiași surse, Mediafax.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI