Cum limpezești o supă tulbure, de fapt. Trucul genial care ajută orice gospodină la ananghie
Supele sunt delicioase și potrivite pentru acest sezon, însă multe gospodine recurg la un truc în momentul în care observă că preparatul nu este limpede. Trebuie doar să optezi pentru un secret pe care îl știu foarte multe românce și care o să îi mulțumească și pe cei mai pretențioși gurmanzi!
Ce truc folosesc gospodinele pentru a limpezi o supă tulbure
Supa poate să fie pregătită în numeroase moduri. Te poți folosi de carne, pește, legume, însă ce faci în momentul în care aceasta iese tulbure? Nu trebuie să începi rețeta de la capăt, ci doar să te folosești de un truc genial pentru a limpezi preparatul. O să observi efectele imediat!
Asigură-te că bucata de carne folosită pentru supă este cu os pentru ca nuanța să fie potrivită și consistența să fie așa cum îți dorești. Evită bucățile congelate pentru a nu te confrunta cu diverse probleme, mai ales pentru că gustul o să aibă de suferit dacă recurgi la așa ceva.
Cum pregătești supa. Cele mai simple reguli
Începe prin a spăla bine bucățile de carne cu os înainte de a le introduce într-o oală cu apă rece. În cazul în care îți dorești ca supa să fie mai consistentă, folosește mai multe oase. De asemenea, este important să nu folosești apă caldă, ținând cont că alimentele nu o să mai fie la fel de suculente.
Din acest moment, lasă oala la foc mare, însă acesta trebuie să fie redus după ce spuma de la suprafață a fost îndepărtată. Trebuie să te asiguri că scapi de grăsime pentru ca supa să fie cât mai bună. Apoi, ea nu trebuie să fie pregătită la foc mare pentru că o să devină tulbure, provocând numeroase probleme.
De asemenea, ține cont de timpul de fierbere al bucăților de carne. Carnea de pui este preparată în 3 ore, în timp ce bucățile de porc se fierb în 4 sau 6 ore, iar cele de vită în 8 sau 10 ore. Adaugă legumele pe care le dorești în supa ta și așteaptă ca aceasta să fie gata pentru a vedea dacă este tulbure.
Secretul s-a aflat. Nu mulți români știu acest lucru
În cazul în care inevitabilul s-a produs, trebuie să recurgi la un truc folosit de multe gospodine, potrivit bucatarul.eu.
Îndepărează legumele și carnea cu os, apoi strecoară lichidul rămas printr-o plasă de tifon. Așteaptă ca supa să se răcească puțin, apoi bate bine un albuș de ou și adaugă ingredientul în preparatul tău, amestecând fără oprire. Supa trebuie să fie lăsată pe foc până când ajunge la punctul de fierbere.
Astfel, albușul o să strângă particulele care fac supa ta să fie tulbure. Oprește focul și lasă totul la răcit timp de aproximativ 20 de minute pentru ca fulgii de ou să se lase pe fundul cratiței. Trebuie doar să strecori totul și o să ai parte de o supă limpede și delicioasă!