Cum l-a dezamăgit Andreea Esca pe tatăl ei. Decizia pe care a luat-o vedeta de la Pro TV înainte să devină celebră

Cum l-a dezamăgit Andreea Esca pe tatăl ei. Decizia pe care a luat-o vedeta de la Pro TV înainte să devină celebră
Vedeta vorbește despre severitatea tatălui ei

Una din cele mai populare prezentatoare de știri, Andreea Esca, ar fi avut cu totul alt drum dacă nu ar fi intervenit providența. Venită dintr-o familie modestă, tânăra Andreea avea deja parcursul profesional stabilit. Numai că, vorba românească, planul de-acasă nu se pupă cu cel din târg. Andreea Esca și-a ales un alt drum, spre dezamăgirea familiei.

Andreea Esca de la economist la jurnalist

Imediat după Revoluția din 1989, tânăra Andreea Esca era pregătită să dea la ASE. Se pregătise intens pemtru a deveni economist, sau contabil. Numai că providența i-a îndreptat pașii spre cu totul altceva. Viitoare vedetă PRO TV decidea să intre la Școala Superioară de Jurnalism, ca mai apoi să meargă la CNN.

Ca și acum, și atunci celebrul canal de știri CNN avea una din cele mai bune școli de jurnalism, ”Center of Independent Journalism”. După absolvirea cursurilor prima sa întâlnire directă cu camera de luat vederi se întâmpla la SOTI.

Printre primele canale de televizune private la acel moment, SOTI avea să devină rampa de lansare a Andreei Esca. Au trecut mai bine de 27 de ani de când tânăra prezentatoare a devenit imaginea PRO TV. Dar, deși face ceea ce-i place, familia ei nu a fost mulțumită de această alegere, în special tatăl vedetei, Dumitru Esca.

Dumitru Esca supărat pe fiica sa pentru alegerile făcute

Severitatea tatăului, Dumitru Esca, s-a văzut și atunci când el i-ar fi ales drumul în viață, acela de a intra la ASE. Numai că rebela Andreea Esca a decis altfel, ajungând astăzi să fie una din cele mai apreciate și premiate prezentatoare tv. La momentul alegerii facultății Dumitru Esca a fost foarte supărat pe fiica sa, neînțelegând rostul facultății de jurnalism, și implicit alegerea fiicei sale.

”Am dibuit-o să văd ce îi place. Și am văzut că nu prea îi plac multe. Atunci tocmai venise Revoluția și zic «Du-te la economiști acolo, la ASE» Și s-a dus!  S-a dus unde i-am spus, dar nu a intrat.

Am fost supărat până am văzut că și-a făcut loc după aia la o facultate de Jurnalism. Nu eram încântat. Mai erau și alte secții pe acolo și am crezut că se duce la altă secție. Ea s-a dus unde a vrut și după aia am susținut-o.”, a dezvăluit tatăl Andreei Esca.

Vedeta vorbește despre severitatea tatălui ei

Dar, deși face ceea ce-i place, familia ei nu a fost mulțumită de această alegere, în special tatăl vedetei, Dumitru Esca. Cu toate astea vedeta vorbește, de fiecare, despre tatăl ei cu drag și nostalgie, chiar dacă acesta era sever când Andreea Esca era micuță.

”Tata este foarte serios. Când eram mică, era obsedat sp am note bune, rezultate bune la înot.

Era foarte sever și uneori mă pedepsea. Nu aveam trai cu el dacă nu mergeam foarte bine”, mărturisea Andreea Esca despre tatăl ei.

Astăzi, la aproape 30 de ani de atunci, Andreea Esca este unul din cei mai apreciați jurnaliști români. Astăzi, mai mult ca sigur, deși nu a fost de acord, Dumitru Esca este mândru de fiica sa și de realizările acesteia. În toți acești ani, deși la pupitrul știrilor, Andreea Esca a reușit să se reinventeze de fiecare dată.