Cum îți răcorești casa fără aer condiționat. Trucul care nu dă greș

Cum îți răcorești casa fără aer condiționat. Trucul care nu dă greș
Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat

Temperaturile caniculare au lăsat în special bucureștenii fără vlagă. Iată un truc ce te ajută să îți răcorește casa fără aer condiționat. Cum trebuie să procedezi?

Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat?

Luna iulie aduce zile caniculare, iar temperaturile mari în special pentru cei care locuiesc la bloc sau în orașe mari unde vâlva este la ordinea zilei sunt de nesuportat. Trebuie să aerisești foarte bine casa încă de la primele ore ale dimineții, atunci când te poți bucura de aerul proaspăt și răcoros de afară. Trage jaluzelele sau storurile și încearcă să păstrezi o atmosferă plăcută în casă, chiar dacă este mai întunecat. Încă un sfat util este acela să oprești electrocasnicele din casă, pentru că emană și ele căldură. După ce apune soarele, poți deschide larg ferestrele pentru a te bucura de aerul proaspăt.

Ai putea să montezi un ventilator mare în cameră pe care să-l pui pe un scaun înalt, cu un bol cu cuburi de gheață. Curentul venit din ventilator va fi cu mult mai rece, iar pentru că stă la înalțime îți va răcori camera mult mai bine. De asemenea, e uitl să înlocuiești becurile incndescente care emană căldură cu cele moderne. Evită să faci băi fierbinți în timpul zilei și folosește cearșafurile obișnuite din bumbac cu cele din satin de culor deschise. Satinul ține răcoare, iar culorile pastelate îți dau senzația că resping căldura.

Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat? Iată câteva trucuri extrem de folositoare
Cum să-ți răcorești casa fără aer condiționat? Iată câteva trucuri extrem de folositoare

Sfaturi pentru alegerea unui aparat de aer condiționat

1. Suprafata camerei – care este lungimea, latimea si inaltimea camerei? Desi suprafata la sol este importanta, conteaza mai mult volumul total, o camera cu un tavan inalt va avea nevoie de un consum mai mare de energie pentru racire.
2. Izolatia – sunt izolati peretii incaperii? Incaperea se afla la ultimul etaj? Izolatia tavanului este foarte importanta pentru ca incaperea sa fie eficienta din punct de vedere energetic.
3. Locatia – unde locuiti? O casa sau in apartament intr-o zona de campie va avea nevoie de un aparat de aer conditionat mai puternic decat una situata intr-o zona montana.
4. Orientarea ferestrelor – cum este orientata camera in care doriti instalarea aparatului de aer conditionat? O camera cu ferestrele spre sud sau est se va incalzi mai repede pe timpul verii iar una cu ferestre spre nord sau vest va fi mult mai racoroasa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI