Cum îți dezaburești ușor mașina, acum că ninge. Șoferi, atenție! Sunt cele mai utile trucuri

Cum îți dezaburești ușor mașina, acum că ninge. Șoferi, atenție! Sunt cele mai utile trucuri
Cum iti dezaburesti usor masina, acum ca ninge

Iarna e o certitudine în România. Apariția primilor fulgi de zăpadă le-a dat planurile peste cap multor conducători auto. În afara obligativității schimbării anvelopelor, apare o nouă provocare pentru șoferi. Cum îți dezaburești ușor mașina, acum că ninge. Șoferi, atenție, sunt cele mai utile trucuri și ar fi bine să țineți cont de ele.

Cum îți dezaburești ușor mașina, acum că ninge

Se spune că cine nu s-a chinuit măcar o dată să-și dezaburească mașina, nu se numește șofer în România. Apariția primei ninsori în mai multe zone ale României deschide cutia Pandorei. Începe chinul, apar nervii. Conducătorii auto vor petrece mai mult timp pentru a-și pregăti bolizii de drum.

Cum să îți dezaburești ușor mașina? Avem câteva trucuri, care, în mod cert, vă vor fi de ajutor în momentele dificile. Odată respectate aceste sfaturi, „Misiunea Dezaburire” va fi mult mai simplă, iar drumul către desitnație mult mai plăcut.

Trei trucuri esențiale pentru dezaburit mașina

  • Nu uitați să îndepărtați toată zăpada de pe mașină. Cu cât stratul de omăt va rămâne mai multă vreme pe caroserie, cu atât misiunea de dezaburire va deveni mai grea. Știm, e o misiune dificilă, dar treaba bine făcută te ajută mai târziu;
  • E necesar să folosești sistemul de aer condiționat. Cei mai mulți dintre noi evită să utilizeze butonul de aer condiționat pe timp de iarnă. Este greșit. Aerul condiționat dezaburește mult mai rapid geamurile și mașina în același timp;
  • Nu vă feriți să folsiți soluții speciale pentru igienizarea geamurilor pe interior. Geamurile fără urme de praf sau alte impurități se dezgheață mai repede.

Nu uita să ieși mai devreme din casă

La fel de importantă peste încălzirea corespunzătoare a motorului pe timpul iernii. O motor care nu ajunge la temperatura corespunzătoare poate crea probleme. Și încă unele mari. Așa că atunci când trebuie să folosiți autoturismul în anotimpul recere, părăsiți locuința din timp. Măcar 10 minute lăsați motorul pornit pentru a-i oferi răgaz să se pregătească pentru drum.

După ce ați adus „inima” mașini la temperatura optimă, veți avea parte de un drum fără emoții și probleme tehnice.

În fine, cel din urmă truc este legat de sistemul de ventilație. Dacă nu știi cum îți dezaburești ușor mașina acum, când ninge, te asigurăm că un sistem de ventilație curat e unul dintre secrete. Înainte de a intra în anotimpul rece, fă o vizită la service și asigură-te că totul este în regulă acolo. O să constați că ai făcut o investiție ideală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI