5 metode care vor ajuta orice șofer să iasă din impas. Cum poți să-ți dezaburești rapid mașina

5 metode care vor ajuta orice șofer să iasă din impas. Cum poți să-ți dezaburești rapid mașina
Metode simple pentru dezaburirea geamurilor.

Pe timpul iernii, aburirea geamurilor se dovedește a fi o adevărată problemă pentru conducătorii auto. Cei mai mulți șoferi se confruntă cu acest lucru constant în acest anotimp și asta pentru că umiditatea aerului exterior scade, la fel și temperatura odată cu aceasta.

Dacă geamurile se aburescmai des decât ar trebui, e posibil să faci greşit anumite lucruri, cum ar fi să laşi sistemul de ventilare al maşinii pe recirculare, sau să umbli cu acest sistem plin de mizerie.

Soluția ideală pentru a câștiga vizbilitatea mult dorită este să deschizi toate geamurile, însă în toiul iernii parcă nimănui nu prea îi vine să facă acest lucru. Partea bună este că sunt soluții. Iată câteva dintre ele.

Cuărăță atent sistemul de ventilare al mașinii

Este bine pentru mașina ta să cureți toate frunzele moarte de sub capota adunate din timpul toamnei, care s-au așezat pe gurile de aerisire.

Totodată, poți utiliza un spray special de curăţare şi pentru sistemul de ventilare/climatizare, pentru a-l igieniza. Dacă ai filtru de polen, e bine să îl înlocuieşti cu regularitate, mai ales din cauza poluării masive de la noi. Un sistem de ventilare curat este esențial pentru dezaburirea rapidă a geamurilor, notează promotor.ro.

Este bine să cureți bine și oglinzile şi să activezi încălzirea, dacă ai. E absolut necesar să faci acest lucru.

Porneşte la drum cu zece minute mai devreme dacă poți

Dacă vei porni la drum mai devreme vei avea teoretic mai mult timp să îți dezaburești și dezgheți geamurile. De multe ori, câteva minute în plus, înainte de începrea drumului pot fi un real ajutor în lupta cu dezaburirea și dezghețarea geamurilor.

Primul gest după pornirea motorului trebuie să fie acţionarea butoanelor de încălzire a lunetei şi oglinzilor retrovizoare (după caz), precum şi comutarea sistemului de ventilaţie pe dezaburire. Ai răbdare ca geamurile să fie dezaburite complet înainte de a porni la drum. Atenţie însă, nu exagera cu încălzirea maşinii: motorul se va încălzi mai bine în mers, decât dacă-l vei lăsa să meargă la ralanti, potrivit aceleiași surse.

Utilizează sistemul de aer condiționat al mașinii

Dacă ai aer condiţionat, nu ezita să laşi apoi sistemul pe Auto, căci aerul condiţionat dezabureşte mult mai rapid geamurile decât simpla ventilare a maşinii. Nu comuta apoi de pe aer condiţionat pe ventilare, căci ţi se vor aburi geamurile instantaneu.

Curăță gemurile din interior cu o soluție specială

Este foarte important să ai geamurile bine curățate în interior. De ce? Pentru că praful acumulat pe ele, dar și fumul de țigară poate duce la o aburire mai rapidă a acestora.  pală geamurile pe dinăuntru cu mare atenţie, cu o soluţie specială pentru degresat geamuri, astfel încât să fie foarte curate. În acest mod, se vor dezaburi mult mai repede. Găsești AICI cele mai bune solutii de dezaburit parbrizul.

Truc dezaburit geamul parbrizul auto

 

Curăță zăpada de pe toată mașina

Mulți conducători auto au obiceiul de a curăța zăpada care s-a acumulat doar pe geamurile mașinii, dar nu și de pe capotă sau plafon. Din acest motiv, apa rece care începe să curgă pe geamuri, sau chiar şi bucăţile de zăpadă care cad când te aştepţi mai puţin, te pot lua prin surprindere, iar pe zonele reci se depune din nou abur.

Elimină sursele de aburi din mașini

Verifică atent sub covorașele mașinii să vezi dacă nu a intrat apă în ea. Pe lângă problemele cu rugina, apa strânsă se va încălzi şi îţi va aburi geamurile în mers. Dacă afară a nins, ai grijă să aduci cât mai puţină zăpadă în maşină – ea se va topi şi se va evapora apoi, ajungând tot pe geamuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI