Cum îți dai seama ce animal face gropi în grădina ta. Semnele după care îl recunoști

Cum îți dai seama ce animal face gropi în grădina ta. Semnele după care îl recunoști
Cum îți dai seama ce animal face gropi în grădina ta

Cum îți dai seama ce animal face gropi în grădina ta. Semnele după care îl recunoști. Probabil că ți s-a întâmplat să ieși într-o dimineață afară numai pentru a descoperi că cineva sau ceva a săpat gropi în grădina ta, însă nu știi ce anume ți-ar putea face asta. Iată câteva dintre animalele care pot fi responsabile pentru noul tău amenajare peisagistică și cum să le identifici lucrarea manuală.

Cum îți dai seama ce animal face gropi în grădina ta

Cârtița

Săpă gropi în formă de vulcani. Sapă, de asemenea, tuneluri înălțate, iar asta deoarece, probabil, conține râme și larve.

Veverițe

Lasă gropi puțin adânci pe care le sapă pentru hrană. Locațiile preferate ale vizuinii includ: sub trotuare, lângă case și șoprone și de-a lungul sistemelor de rădăcini ale copacilor.

Soncsul

Când sapă pentru hrană, el creează găuri conice de parcă un creion ar fi înfipt în pământ și apoi s-ar învârti. Sapă, de asemenea, vizuini, de destul de adânci. Intrările în vizuini au aproximativ dimensiunea unui grapefruit și, de obicei, au pietricele acumulate în partea din față. Locațiile preferate de săpat includ: sub punți, șoproane și verande. Mirosul distinctiv de sconcs este, de asemenea, un semn că el este care sapă, dar absența acelui miros nu înseamnă neapărat asta: de obicei este nevoie de 10 până la 14 zile pentru a se reumple glandele sconcsului.

Ratonii

Ratonii sapă găuri similare cu găurile pentru sconcs, dar puțin mai mari. Dacă găsești păr pe o creangă lângă o gaură, ar putea fi un indiciu că a fost un raton. Își vor folosi ghearele și mâinile mici pentru a rupe iarba și a răsturna bucăți de gazon. Ratonii pot cântări până la 20 de kilograme și pot fi găsiți în toate Statele Unite, cu excepția deșertului din sud-vestul.

Marmote

Ele sapă gropi până la dimensiunea unei mingi de fotbal, cu o movilă de pământ la intrare. Vizuinile pot avea mai multe intrări și ieșiri. Locațiile preferate ale vizuinii includ: în jurul punților, șoproanelor de depozitare și caselor, cu spații de acces.

Gopher de buzunar

Dacă gazonul prezintă mici movile în formă de semilună sau în formă de evantai, împrăștiate deasupra gazonului, atunci ele ar putea fi făcute de gopher de buzunar. În SUA se găsesc nu mai puțin de 13 specii diferite. Acest animal are o medie de 8-10 cm lungime, cu dinți mari incisivi și gheare lungi. Gopherul sapă tuneluri subterane lungi și mănâncă rădăcinile ierburilor, florilor și altor plante.