Cum întreții extensiile de gene vara și cum le dai jos dacă nu le mai vrei

Cum întreții extensiile de gene vara și cum le dai jos dacă nu le mai vrei
Cum îngrijești extensiile de gene vara. Stilista de gene Natalia Sîrbu, cu peste 10 ani de experiență în domeniu, explică toate trucurile.

Deși ne place la nebunie să arătăm fermecător și în briza verii, trebuie să acordăm o atenție aparte extensiilor de gene dacă nu ne dorim să ne confruntăm cu complicații. Stilista de gene Natalia Sîrbu, cu peste zece ani de experiență în domeniu, oferă câteva sfaturi privind extensiile, pentru a ne proteja genele și a ne bucura, totodată, de sezonul estival. Iată cum îți îngrijești extensiile de gene vara! Pașii pe care trebuie să-i urmezi nu sunt grei deloc.

Cum îngrijești extensiile de gene vara

Este imposibil să alergi vara în soare și să nu transpiri. Uleiurile de pe piele pot să fie reținute de extensiile de gene și, din nefericire, să conducă la consecințe negative asupra ochilor. Iată, astfel, cum îngrijești extensiile de gene vara în așa fel încât să nu-ți deteriorezi look-ul fresh.

Vara trebuie să acordăm o atenție în plus extensiilor de gene, mai ales dacă mergem la mare. Aplicarea loțiunilor cu SPF, inclusiv în jurul ochilor, este o necesitate absolută pentru toate activitățile preferate de vară. Cremele nu trebuie aplicate niciodată în exces. Potrivit stilistei Natalia Sîrbu, tot ce este gras și uleios poate conduce la pierderea prematură sau la căderea genelor.

Una dintre modalitățile noastre preferate de a ne relaxa vara este să înotăm sau să mergem la piscină. Trebuie să luăm, însă, în calcul faptul că apa sărată poate afecta timpul de retenție a genelor. Genele s-ar putea desprinde, formând goluri și oferind, astfel, un aspect inestetic. Totuși, niciodată nu ar trebui să înlăturăm extensiile de unele singure. Dacă ne deranjează neapărat look-ul, se recomandă să aplicăm pe geana naturală mascara, pentru a compensa pierderea.

Nu trebuie să treci prin chinuri groaznice ca să ai gene false. Chiar și dacă se ajunge la situații grave, precum infectarea ochilor, nu trebuie să acționăm singure. Mereu trebuie să apelăm la un specialist care să îndepărteze corespunzător extensiile de gene.

Igiena ochilor, mereu pe primul loc

„Există o soluție specială care se aplică și după 10 minute se îndepărtează extensia de gene. În niciun caz să nu le smulgă. Duce la pierderea genelor naturale pentru o perioadă și nu vor mai avea pe ce să aplice extensiile de gene”, a atras atenția Natalia Sîrbu, pentru Ego.ro.

Stilista de gene cu peste zece ani de experiență în domeniul aplicării de extensii a subliniat că, mai întâi de toate, trebuie să ținem cont de igiena ochilor și a extensiilor. Mitul potrivit căruia nu ar trebui să ne spălăm extensiile de gene nu este adevărat. Iată cât de des trebuie să te speli, de fapt, pe gene! Extensiile de gene trebuie spălate și curățate cu mișcări ușoare zilnic, cu atât mai mult cu cât avem parte de temperaturi foarte ridicate.

„Extensiile de gene trebuie neapărat îngrijite. Deci: spălate cu o soluție specială de curățare, poate să fie și un șampon pentru bebeluși dacă nu au la îndemână o soluție specială pentru extensiile de gene sau măcar să le dăm un refresh periodic cu apă termală”, a explicat Natalia Sîrbu.

Un alt instrument care nu trebuie ignorat atunci când vine vorba despre igiena extensiilor este pieptănul. În astfel de cazuri, vorbim despre un instrument aparte, conceput în mod special pentru îngrijirea extensiilor, după cum spune stilista de gene.

„Avem nevoie de un pieptăn special, pe care de obicei clientele îl primesc chiar de la tehnician, cu el se vor pieptăna zilnic ca și cum și-ar pieptăna părul”, a mai spus stilista de gene Natalia Sîrbu.