Multe gospodine obișnuiesc să gătească la micul dejun ouă prăjite. Tu știi cum trebuie să procedezi pentru a ieși perfect? Dacă ți se întâmplă ca gălbenușul să se spargă, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum poți să întorci ouăle prăjite în tigaie, pentru ca rezultatul să fie unul perfect.
Ouăle prăjite reprezintă un mic dejun consistent. Pot fi consumate de sine stătătoare sau alături de alte preparate, în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi. Și metoda de gătire poate fi diferită; ouăle pot fi pregătite fierte, coapte, prăjite, poșate și așa mai departe.
Mulți consumă ouăle, dimineața, în formă prăjită, adică cu albușuri tari și gălbenușuri lichide, necoapte. Este foarte important ca ouăle să fie proaspete, nu învechite, pentru ca mâncarea să fie sănătoasă. O altă problemă a gospodinelor este reprezentată însă de întoarcerea oului, fără să se spargă.
Când vine vorba despre întoarcerea oului în tigaie, multe gospodine se plâng că rezultatul lor nu este satisfăcător. Probabil ți s-a întâmplat și ție să spargi gălbenușul în ulei și să îl prăjești. Româncele folosesc la această sarcină, de regulă, spatula. O metodă surprinzătoare a devenit virală pe internet.
Potrivit unui material video publicat pe platformele sociale, întoarcerea oului prăjit în tigaie implică o ustensilă pe care o ai deja în bucătărie. Metoda este cu totul ingenioasă și, cel mai probabil, nu ai mai auzit de ea până acum. La această sarcină vei avea nevoie de – un capac de tigaie.
Modul în care trebuie să procedezi este foarte simplu. Prăjește oul în ulei sau în unt, așa cum faci de obicei. După câteva minute, când vrei să întorci oul și pe cealaltă parte, ține tigaia deasupra capacului și glisează oul în el. Așază tigaia cu susul în jos peste capac și întoarce totul din nou.
Oul va fi întors perfect, fără ca gălbenușul să se spargă și să se prăjească, modificând textura preparatului final. Gospodinele susțin în mediul online că tehnica în cauză este utilizată de bucătarii experimentați ai restaurantelor, care trebuie să prăjească mai multe ouă simultan.
Dacă nu ai la îndemână o spatulă și nu vrei să apelezi la metoda ce implică un capac de tigaie, poți să întorci oul prăjit prin aceeași tehnică precum cea de la clătite. Tot ce trebuie să faci este să ții cratița în care se află oul prăjit în unghi, îndreptată în jos și departe de tine.
Apoi, cu o mișcare a încheieturii mâinii, împinge aceeași margine în sus, când oul dă să se preliingă din tigaie, și întoarce-l în aer. Această metodă este eficientă când gătești un singur ou în cratiță. Deși poate părea distractivă, este bine să fii atentă să nu te accidentezi din cauza uleiului sau a untului fierbinte.