Cum înlocuiești detergenții clasici cu bicarbonat și oțet. Este foarte ieftin și la îndemână

Cum înlocuiești detergenții clasici cu bicarbonat și oțet. Este foarte ieftin și la îndemână

Internetul este plin de sfaturi pentru utilizarea unei cantități mai mici sau mai mari de bicarbonat de sodiu în moduri neobișnuite. Printre ele se numără câteva soluții de curățenie.

Dacă vrei te-ai săturat de detergenții tradiționali sau ai o problemă și nu ai timp să mergi la supermarket, poți improviza o soluție eficientă de curățarea prin amestecarea unei linguri de oțet alb cu o lingă de bicarbonat de sodiu și o cană de apă călduță. Trebuie doar să ai în casă un pulverizator rămas de la un detergent și ești gata de acțiune.

Agită bine conținutul pompei, stropește un geam, o farfurie sau o oglindă și șterge la scurt timp după cu o cârpă moale. Ar fi de preferat una care nu lasă scame.

Tot la capitolul artificii pe care să le ai în minte intră o combinație din părți egale de oțet și apă. Aceasta te ajută să elimini depuneri de calcar de pe robinete sau de pe vasul de la WC. Pulverizezi suprafețele problematice, lași substanța câteva minute și, după aceea, ștergi zonele respective cu o cârpă moale.

Dacă dușul nu mai funcționează ca în tinerețe și curge apă doar prin câteva găuri, problema de funcționare este cauzată de calcar. Introdu capătul duşului într-o pungă rezistentă din plastic, în care ai turnat oţet cât să-l acopere. Leagă bine capătul pungii şi lasă-l aşa peste noapte. Dacă nu s-a curăţat complet, repetă.

Oțetul te ajută și dacă vrei să cureți într-un mod cât se poate de eficient covorul din casă. Amestecă o parte de oțet cu două părți de apă fiartă și curăță suprafața covorului. Preferabil, ar fi să faci asta după ce l-ai aspirat. În cazul draperiilor, dacă nu-ți este foarte ușor să le dai jos și să le speli, le poți reîmprospăta folosind o combinație dintr-o lingură de oțet alb cu două câni de apă caldă. Din nou, este nevoie de un flacon cu pulverizator pentru răpândi substanța rezultată într-o manieră eficientă pe draperii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI