Cum încălzeşti corect pizza. Zici că abia a fost scoasă din cuptor, ingredientul secret care se pune în tigaie

de: Sabina Anastasia
24 02. 2023

Ai comandat prea multă pizza și nu vrei să o arunci la gunoi? Playtech Știri îți explică cum încălzești corect pizza, în așa fel încât să te bucuri de un preparat cu gust aromat, ca atunci când era proaspăt. Dacă vei proceda astfel, vei putea să savurezi feliile de pizza ca și când abia ar fi fost scoase din cuptor. Află în rândurile de mai jos ce ingredient trebuie să pui în tigaie.

Cum încălzeşti corect pizza

Așa-i că pizza se numără și printre mâncărurile tale preferate? Este, probabil, unul dintre cele mai comandate produse de la localuri sau restaurante. Cu toppinguri diverse, în funcție de gusturile clienților, acest fel de mâncare face întotdeauna furori. Nu se învechește niciodată și mereu poate fi cumpărat în nuanțe și arome noi.

De cele mai multe ori, pizza se consumă împreună cu bere. Nu există nicio altă băutură pe care românii să o prefere mai mult decât aceasta, când vor să mănânce pizza. Ambele au un gust excelent împreună, iar fanilor culturii și tradiției le place să examineze intens aromele combinației.

Dacă ai mâncat și tu ieri după-masă pizza și ai mai rămas cu câteva felii pe care nu vrei să le arunci, trebuie să pui în aplicare trucul pe care ți-l vom prezenta în articolul de astăzi. Nu am amintit despre bere la întâmplare. Vei avea nevoie de câțiva stropi din băutura alcoolică amintită pentru a oferi „prospețime” feliilor uscate.

De ce să reîncălzești pizza cu bere

Iată cum trebuie să procedezi, dacă vrei să reîncălzești pizza! Ai nevoie de o tigaie curată și puțină bere. Tot ce trebuie să faci este să pui felia de pizza în tigaie, după care să pui vasul de bucătărie la flacără mică, pe aragaz sau plita electrică.

Lasă pizza astfel timp de câteva minute, apoi adaugă în tigaie puțină bere. Acoperă tigaia cu un capac potrivit din punct de vedere al mărimii și lasă pizza astfel până când se încălzește. Închide flacăra și gata – poți savura felia de pizza.

Probabil te întrebi și tu care este motivul pentru care trebuie să adaugi bere și nu apă, de exemplu, în tigaia în care reîncălzești pizza. Băutura alcoolică – nu orice tip de băutură, ci berea în mod deosebit – oferă preparatului un plus de aromă consistentă de drojdie, care face ca drojdia uscată din aluat să prindă, la rândul său, gust.

După ce ai reîncălzit pizza, o poți condimenta sau asezona cu ingredientele preferate, în cazul în care simți că nu este suficient de aromată. Ai grijă ca produsele de pe blatul de aluat să nu capete o formă lichidă, în timp ce le încălzești. Felia de pizza trebuie să rămână, în continuare, groasă. Poftă bună!