Cum împătureşti sarmalele corect. Aşa nu se vor desface la fiert niciodată
Sarmalele sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Sunt celebre în toată lumea și atât românii, cât și turiștii le adoră și sunt nelipsite din meniurile de la restaurante sau de pe mesele festive. Cu toate acestea, puține gospodine știu să le împăturească așa cum trebuie, încât să nu se desfacă. Iată cel mai tare truc.
Cum împătureşti sarmalele, astfel încât să rămână intacte
Sarmalele sunt un preparat delicios, dar destul de greu de pregătit. Este important să ții cont de mai multe reguli când te apuci de gătit și să profiți de trucurile care există, astfel încât acestea să se fiarbă bine și să nu se desfacă.
Se utilizează doar frunzele delicate ale varzei, fără rupturi sau nervuri groase. Este foarte important să îndepărtăm părțile mai groase ale frunzelor, astfel încât acestea să se fiarbă uniform și să fie plăcute atunci când le consumăm.
După ce sarmalele sunt împăturite, acestea trebuie aranjate în oală cu foarte apropiate, deși mulți cred că se vor strica așa. Ei bine, află că se pune așa tocmai ca să nu se dezlipească la capete în timpul fierberii apei.
Între straturile de sarmale se intercalează straturi de varză murată tocată, bucăți de piept de porc și felii de șunculiță afumată. Unele gospodine aleg să adauge și felii subțiri de cârnați afumați și picanți pentru a conferi sarmalelor un gust aparte.
Trucuri pentru sarmale perfecte
Pentru a obține sarmale pufoase, care se topesc în gură, este esențial să includem grăsime în compoziția acestora. Se recomandă adăugarea de grăsime curată de pe pieptul de porc în cantitate de 25-30%.
Pentru a adăuga o notă dulce sarmalelor, se utilizează cartofii și morcovii, care sunt răzuiți și incorporați în compoziție într-un procent de 10%. Textura va fi una moale și specială, iar gustul pe măsură.
Secretul pentru sarmalele pufoase constă în fierberea orezului și a cepei tocate în câteva linguri de apă cu ulei. Totul se mestecă timp de câteva minute, până când orezul se înmoaie. Apoi, această compoziție se adaugă la carnea tocată, împreună cu legumele și condimentele, amestecându-se cu ajutorul unui robot pentru a obține o consistență omogenă.
Cele mai bune condimente pentru sarmale sunt cimbrul, piperul negru și boiaua dulce. Sarmalele pot fi fierte într-un amestec de apă, borș și vin roșu, care va frăgezi carnea mai bine și ajută grăsimea să se topească .