Cum gătești corect guacamole, de fapt. Secretul mexicanilor pentru a ieși delicios

Cum gătești corect guacamole, de fapt. Secretul mexicanilor pentru a ieși delicios
Rețetă pentru guacamole: de ce ingrediente ai nevoie?

Cum să faci corect sos guacamole la tine acasă? Ai nevoie de foarte puține ingrediente pentru un preparat delicos pe care îl poți combina cu multe alte mâncăruri. Cum se prepară?

Rețetă pentru guacamole

Dacă vrei să gătești ceva simplu, rapid și foarte sănătos și hrănitor atunci trebuie să încerci guacamole. Acesta este unul din preparatele cele mai iubite din rețetele mexicane care au ajuns să facă înconjurul lumii.

De cele mai multe ori majoritatea îl consumă cu nachos sau în tacos alături de carne tocată, fasole, smântănă și puțin pătrunjel proaspăt. Guacamole este simplu de făcut chiar și pentru copii, așa că dacă vrei să ai puțină activitate alături de micuții tăi este perfect pentru a-i putea introduce în tainele bucătăriei.

Este o alternativă deosebită pentru momentul în care ai musafiri și nu știi cu ce să-i servești pentru a le rămâne în minte masa de la tine. Guacamole are la bază avocado, iar denumirea lui provine din limba spaniolă din termenii „aguacate” și „mole”, care în traducere înseamnă „avocado” și „sos”.

Marii bucătari recomandă folosirea fructelor de avocado cât mai coapte pentru un sos gustos și aromat. Trebuie să pipăi bine fructele când le alegi de pe tarabe sau din coșurile de la supermarket-uri din zona de fructe/legume. Unii dintre oameni preferă să omită usturoiul atunci când îl prepară pentru că pică greu, dar rețeta mexicană îl conține și pe acesta în compoziție.

  • Ingrediente

trei avocado
două roșii mici
o lămâie verde
un cățel de usturoi
o legătură coriandru sau o legătură de pătrunjel
o jumătate de ceapă roșie

Mod de preparare

Pregătește ingredientele cu grijă. Taie ceapa roșie mărunt și pune totul într-un bol, ulterior taie în două și zdrobește miezul pentru a-l putea scoate. Taie roșiile în cubulețe cât să poți să le simți, ulterior toacă mărunt și coriandrul și adaugă totul într-un vas.

Taie avocado pe jumătate și scoate sâmburii cu un cuțit sau apăsând în spatele fructului. Scoate totul cu ajutorul unei linguri și zdrobește bine pentru ca totul să devină un sos cu o consistență mai densă.

Pune ingredientele unele peste altele și omogenizează pasta, ulterior presară puțin pătrunjel proaspăt dacă vrei și zeamă de lămâie/limetă. Este de preferat să îi consumi cu alte rețete mexicane care să îl pună în valoare precum tacos sau nachos pe care poți să le faci chiar tu acasă ori poți să le comanzi. Are un gust excepțional!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI