Cum fertilizezi plantele cu orez, de fapt. Trucul genial care le ajută să crească mari și frumoase
Cum fertilizezi plantele cu orez, de fapt. Trucul genial care le ajută să crească mari și frumoase. Odată cu încălzirea vremii, activitățile de grădinărit se întețesc în mai toate gospodăriile. Cum foarte mulți iubitori de plante își doresc să aibă flori frumoase și sănătoase, pe tot parcursul anului, vom prezenta pe larg care este cel mai bun și sigur truc pentru a obține acest lucru.
Cum se mențin plantele și florile sănătoase cu ajutorul orezului. Ce trebuie să faci
În cele mai multe cazuri, soluția pentru plante sănătoase și frumoase stă în îngrășământul chimic sau natural. În ceea ce privește îngrășământul natural, se cnoaște faptul că este bine să folosești zaț de cafea pe post de agent de fertilizare, însă un alt truc poate face adevărate minuni. Este vorba de apa de orez, soluția eficientă care susține sănătatea florilor și plantelor.
Apa de orez poate fi folosită pe post de fertilizant, întrucât conține minerale, amidon și vitamine, substanțe ce susțin sănătatea plantelor. Mai exact, apa de orez poate fi folosită la udarea și pulverizarea florilor, pentru că combate eficient dăunătorii, promovează fotosinteza și transportul apei în plante și, în plus, stimulează creșterea florilor.
Apa de orez, bună și pentru plantele din ghiveci
De asemenea, apa de orez poate fi folosită la plantele din grădină, dar și pentru ghivecele cu flori.
Apa se obține fie prin spălarea boabelor de orez sau prin fierbere, însă a doua metodă conține mai multe substanțe nutritive decât apa obținută doar prin spălare.
Metoda prin fierberea orezului
-Se pune o jumătate de cană cu orez într-o oală cu apă, 2-3 căni
-Se lasă orezul să fiarbă 30-40 de minute, la foc nici mic, nici mare;
-Se strecoară orezul într-un vas curat și se păstrează apa în care a fiert acesta;
-Dacă apa este prea groasă, se mai poate adăuga apă, pentru a o dilua.
Metoda prin clătire a orezului
-Se pune o jumătate de cană cu orez nefiert într-un castron mic;
-Se adaugă 2-3 căni cu apă în bolul cu orez;
-Se clătește orezul timp de 2 minute și se lasă apoi la înmuiat timp de circa 30 de minute;
-După ce timpul s-a scurs, se amestecă apa și se strecoară-o într-un bol curat.
-Cel mai propice moment pentru a folosi apa de orez este înainte ca recolta să își înceapă ciclul de creștere.
-Dacă se optează pentru pulverizarea plantelor, nu trebuie să uitați să diluați soluția cu apă curată.