Cum fertilizezi castraveții fără chimicale. Rețetele bio care îți promit o recoltă bogată
Dacă vă doriți o recoltă bună de castraveți, fertilizarea fără chimicale este de mare ajutor. Este adevărat că îngrășămintele preparate în gospodărie nu au eficiența celor profesionale, însă merită să încercați și să stropiți sau să puneți la rădăcina plantelor preparate care sunt obținute după rețete populare.
Cum fertilizezi castraveții fără chimicale
Îngrășământ din pâine pentru castraveți
Deși sună ciudat, este cât se poate de adevărat. Trebuie să vă gândiți că la baza acestei rețete este drodjdia din pâine. De precizat este că tratamentul cu această soluție de fertilizare trebuie aplicat săptămânal la plante și este ușor de preparat în gospodărie.
Pentru această soluție naturală de fertilizare pentru castraveți aveți nevoie de:
-
- o găleată;
- coji de pâine neagră;
- o piatră/greutate;
- apă curată.
Această soluție naturală de fertilizare pentru castraveți se obține așa: trebuie să umpleți la 2/3 o găleată cu coajă de pâine neagră, să adăugați apă și să puneți deasupra o greutate care să apese amestecul, deoarece așa cojile se vor ridica la suprafață când va începe fermentarea. Așezați găleata cu îngrășământ într-un loc călduros vreme de o săptămână.
Această soluție de drojdie se dizolvă în apă în proporție 1:3. Fertilizarea poate fi făcută o dată pe săptămână: câte 0,5 litri de soluție la fiecare tufă. Acest tip de fertilizare se poate face de la începutul înfloririi și până la începutul ofilirii.
Fertilizarea castraveților cu ajutorul infuziei de cenușă
Această infuzie de cenușă ajută la echilibrarea conținutului de potasiu. Iar dacă frunzele tufei de castraveți îngălbenesc, este un semnal că nu le ajunge potasiul. În această situație, stropiți plantele cu infuzie de cenușă: adăugați 2 pahare de cenușă la un litru de apă clocotită și lăsați la infuzat 24 de ore. În plus, acest fertilizant este bun și în caz de făinare.
Îngrășământul natural pentru castraveți cu decoct de ceapă
O altă soluție de a fertiliza natural castraveții este decoctul de ceapă. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți o găleată de apă și să adăugați un pahar de coji de ceapă, apoi să puneți lichidul pe foc până începe să fiarbă, apoi trebuie să opriți focul și să așteptați 2 ore. Apoi, puteți să udați frunzele de castraveți cu soluția aceasta.
Soluțiile naturale pentru făinarea la castraveți
De asemenea, o metodă eficientă împotriva făinării este o soluție de lapte acru și apă cu care se stropesc tufele o dată pe săptămână. O altă metodă împotriva făinării este și soluția cu bicarbonat de sodiu: 50 g la 10 litri de apă, la care se adaugă 50 g de săpun lichid. Amestecați bine toate ingredientele și stropiți abundent fiecare tufă.