Cum faci tort din orez, un desert rar consumat de români. De ce este atât de specială rețeta
Cum să faci tort din orez? Mulți români nu știu nici măcar de existența acestuia. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie ca să-l faci pentru familia ta? Arată fantastic și se face destul de ușor dacă ai puțină experiență în bucătărie.
Rețetă pentru tort de orez
Puțini oameni știu de tortul de orez. Acesta se face destul de simplu, iar în viziunea multora este un desert extrem de special și deosebit pentru prepararea la un eveniment cu prietenii sau familia. Felul în cauză este un preparat dulce, ușor de făcut și cu doar 140 de calorii. De asemenea, el este sățios și are ingrediente adorate de mulți.
- Acestea sunt ingredientele necesare:
-un litru de lapte de migdale;
-200 de grame de orez;
-250 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi;
-doua ouă;
-o lingură de cacao,
-scorțișoară,
-coaja rasă a unei portocale;
-esență de rom;
-îndulcitor lichid.
Mod de preparare
Pune la fiert laptele de migdale într-o cratiță mică. Adaugă orezul și gătește-l preț de o jumătate de oră la foc mic. Când e gata, stinge aragazul și toarnă câteva picături de îndulcitor lichid, ulterior amestecă bine cu o lingură de lemn. Acum trebuie să incorporezi coaja de portocală rasă și să amesteci foarte bine.
Acoperă oala cu un capac și lasă totul la răcit. Ia iaurtul și toarnă-l într-un castron. Adaugă cacao, scorțișoară și puțin îndulcitor și gustă pentru a verifica dacă totul e destul de dulce. După acest pas pune două picături de esență de rom și amestecă, ulterior adaugă ouă și amestecă din nou până ce totul va fi omogen.
Ia o tavă de copt și unge-o cu unt pentru a nu se lipi totul. Compoziția pregătită trebuie transferată într-o tavă de copt. La final fă testul clasic al scobitorii pentru a vedea dacă este coaptă prăjitura. Dacă este umedă, mai lasă tava în cuptor. Când tortul este gata, scoate-l din cuptor și ornează-l cu zahăr pudră, cacao sau scorțișoară.
Poți să pui deasupra și câteva fructe proaspete sau chiar confiate pentru un gust și o imagine deosebită. Este de preferat să fii mereu cu ochii pe cuptor atunci când îl prepari pentru a nu se coace prea mult.
Este o prăjitură destul de sensibilă și are nevoie de multă atenție din cauza orezului. Cu toate astea, cu siguranță nu vei regreta că ai încercat această rețetă pe care familia și prietenii o vor lăuda.