Cum faci șnițele fără ou și făină. Rețeta genială care te va face să uiți de cea clasică

de: Bișinicu Andreea
15 04. 2022

Ți-e poftă de ceva bun și te-ai gândit să prepari câteva șnițele din carne de pui? Ei bine, iată un truc genial care te ajută să gătești cel mai gustos preparat. Cum poți face șnițele fără a mai trece carnea de pui prin ou și făină. Secretul gospodinelor a ieșit la iveală.

Cea mai simplă rețetă de șnițele de pui

Șnițelele din carne de pui sunt extrem de delicioase și ușor de făcut, iar cu acest nou truc învățat de la gospodine, este imposibil să nu îți iasă un preparat cu totul desăvârșit. Uită de făină și ou, iată cum trebuie să prepari marinada pentru șnițele, de fapt.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de pui
  • 50 grame maioneză
  • 40 g miere
  • sare și piper
  • 30 grame muștar
  • 30 ml ulei
  • 4 căței de usturoi
  • boia

Mod de preparare:

Acum că am pus deoparte toate ingredientele necesare, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început, trebuie să amesteci uleiul cu muștarul, usturoiul pisat, maioneza și mierea. Nu uita să adaugi sare după preferință. Omogenizează bine.

În continuare, fileurile de pui se spală și se usucă pe prosoape de hârtie. După aceea, carnea de pui se taie felii subțiri și se acoperă cu o folie alimentara. Nu uita să bați cu grijă fiecare felie de pui.

Mai departe, vei pune carnea într-un vas, peste care vei turna marinada. Lasă totul să se odihnească timp de 2 ore. Apoi, pune șnițele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Șnițelele se stropesc cu marinada rămasă și se introduc în cuptorul incins la o temperatură de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Cum se frăgezește carnea de pui

Cu toții știm faptul că puiul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Carnea albă este preferată atât de femei, cât și de bărbați, deoarece este slabă în calorii și ajută la menținerea unei siluete ideale.

Indiferent că o preferi fiartă, prăjită, la grătar sau la cuptor, iată câteva trucuri care te ajută să frăgezești carnea de pui.

Gospodinele te sfătuiesc să freci puiul cu sare sau să-l pui în saramură măcar câteva zeci de minute, dacă nu o poți lăsa peste noapte sau câteva ore în ingredientele dorite. În felul acesta, carnea de pui nu va fi tare atunci când o vei servi la masă.

Un alt truc genial este să păstrezi carnea de pui într-o saramură specială preparată din: 8 părți de apă, o parte sare și diverse plante aromatice.

Se amestecă sosul și se pune puiul în el. Recipientul ales se acoperă, ulterior, și se lasă la frigider cel puțin 60 de minute. La final, carnea de pui trebuie clătită, înainte de a te apuca de gătit.