Cum faci sirop din flori de salcâm, de fapt. Trucul secret care îl păstrează pentru mult timp

Cum faci sirop din flori de salcâm, de fapt. Trucul secret care îl păstrează pentru mult timp
Rețetă de flori de salcâm. Cum să te bucuri mai mult timp de el?

Siropul din flori de salcâm este o bunătate și este la mare căutare mai ales în această perioadă în care acești copaci sunt în floare. Gospodinele au probat deja multe rețete din acestea, dar de departe siropul e unul din cele mai bune. Care este trucul pentru a te bucura mai mult timp de el?

Rețetă pentru sirop din flori de salcâm

Florile de salcâm arată superb, miros extrem de proaspăt și pot fi utilizate în multe rețete din bucătăria tradițională. Majoritatea știu de preparate precum: gogoși din flori de salcâm, clătite din flori de salcâm și nu în ultimul rând siropul delicios din acestea.

Rețeta nu este nici ea dificilă, iar pentru a te bucura mai mult timp de produs e necesar să faci un simplu lucru. Mulți consumă florile de salcâm pentru că sunt bogate în uleiuri care tratează probleme de sănătate precum insomnia, astenia sau depresia.

De asemenea, siropul este un tratament naturist extrem de eficient împotriva durerii de gât sau tusei și asteniei de primăvară. Ai nevoie de 500 de grame de flori de salcâm proaspete, o lămâie, 1 kg de zahăr și 1 litru de apă.

Dacă vrei să faci mai mult, dublează sau triplează cantitățile enumerate anterior. Se recomandă ca florile să fie culese din locuri unde știți că nu se fac stropiri, în special din grădina proprie sau de pe marginea pădurilor.

Truc util pentru a-l păstra mai mult timp

Mod de preparare: Pune florile într-un vas cu apă rece pentru curățare și lasă timp de 30 de minute plantele acolo. Florescențele se desprind de pe buchete și se înlătură codițele după ce sunt curate. Pune apa pentru sirop la fiert și după ce dă în clocot adaugă florile de la salcâm.

Poți adăuga opțional lămâie tăiată feliuțe. Lasă să fiarbă totul la foc mic pentru 20 de minute, apoi lasă siropul la răcit 24 de ore. Pentru a te bucura mai mult timp de el, fierbe și sticlele cu siropul înauntru.

Poți să-l consumi ca atare, în loc de tratament pentru problemele precizate mai sus sau în prăjituri în loc de zahăr. O idee bună este să te folosești de el în cazul clătitelor americane sau cele franțuzești.

Poți pune peste ele siropul de salcâm preparat de tine acasă în locul siropului de arțar cumpărat din supermarket-uri. De asemenea, este un înlocuitor perfect pentru zahăr în cafea sau ceai ori lapte cald. Este dulce, motiv pentru care trebuie să ai grijă la consum și să nu exagerezi cu cantitățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI