Cum faci răcoare în mașină dacă nu merge aerul condiționat. Trucul genial pe care nu-l știu șoferii

Cum faci răcoare în mașină dacă nu merge aerul condiționat. Trucul genial pe care nu-l știu șoferii
Semne de nefuncționare a sistemului de aer condiționat

Când vine vorba de confortul personal, mai ales în trafic și când este caniculă, cea mai bună variantă este aerul condiționat. Dar ce te faci când ai mari probleme cu sistemul de răcire și ai nevoie să te răcorești. Îți propunem câteva variante pentru ați răcori mașina când nu-ți funcționează sistemul de aer condiționat.

Motive pentru care sistemul de aer condiționat nu funcționează

Cu ceva vreme în urmă era un lux să ai aer condiționat, însă majoritatea mașinilor moderne au aer condiționat încorporat ca standard. Odată ce ați avut o mașină cu aer condiționat, într-adevăr nu se mai poate fără, mai ales când e caniculă. Nu este benefic doar să vă mențineți mașina răcoroasă în lunile de vară, dar poate ajuta la menținerea ferestrelor ferite de ceață și condens, deoarece aerul care suflă este uscat.

În ciuda numeroaselor sale utilizări, aerul condiționat încă trebuie să fie întreținut, la fel ca orice altă piesă auto. Dacă vă neglijați sistemul, acesta poate provoca defecțiuni, ceea ce înseamnă că veți avea o mașină supraîncălzită. Din fericire, cu aerul condiționat al mașinii, există câteva semne destul de evidente de căutat care indică necesitatea unor verificări.

Semne de nefuncționare a sistemului de aer condiționat

Unul dintre cele mai evidente semne este că aerul care iese din sistemul de condiționare nu mai este de fapt rece. În esență, gazul frigorific care îl menține răcit se poate scurge. De fapt, în fiecare an, o parte din gazul frigorific va scăpa din sistemul de aer condiționat al mașinii.

Prin urmare, este inevitabil să fie nevoie să-l completezi. În mod normal, completarea se face la fiecare 2 ani cam asa ceva. Acest lucru îl menține funcționând fără probleme și poate ajuta la prevenirea reparațiilor majore.

Sistemul de aer condiționat este supus uzurii zilnice la fel ca orice altă componentă din mașină. În timp, murdăria și praful pot pătrunde în sistem provocând blocaje, scurgeri și afectând sistemul. Acest lucru poate împiedica funcționarea corectă a aerului condiționat al mașinii, provocând un stres suplimentar asupra sistemului.

Dacă acest lucru continuă mult timp, poate provoca reparații majore. Cel mai bun mod de a preveni acest lucru este să întrețineți în mod regulat aerul condiționat al mașinii sau să vă curățați sistemul. Curățarea sistemului este relativ ușoară și ieftină de făcut și vă poate împiedica să plătiți o factură de reparații mare mai târziu.

Alte metode de răcorire a mașinii când nu funcționează sistemul de aer condiționat

Dar ce te faci când toate cele menționate anterior nu mai ajută și ajungi să rămâi fără aer condiționat. În zilele sufocante de vară, este plăcut să porniți sistemul de aer condiționat. În caz contrar, sunteți blocat într-o mașină fierbinte până când puteți stabili de ce nu funcționează corect aerul condiționat.

Pot apărea mai multe probleme cu sistemul de aer condiționat. Ar putea fi o problemă cu ventilatorul de răcire, un filtru înfundat sau poate chiar condensatorul. Deși problemele legate de sistemul de aer condiționat sunt dificil de diagnosticat, acestea nu necesită întotdeauna o călătorie la reprezentanța auto pentru a le remedia. Din păcate repararea poate costa destul de mult.

Nu știi de unde să începi? Șoferii inventivi au descoperit metode alternative de răcorire a mașinii, mai ales atunci când sistemul integrat de aer condiționat nu mai funcționează deloc.

1. Bea o băutură rece pentru a rămâne hidratat

Când corpul tău este hidratat corespunzător, acesta își reglează temperatura mult mai eficient. Savurați apă rece sau altă băutură rece, cum ar fi cafea sau ceai cu gheață. Bea frecvent pe tot parcursul zilei. Dacă aștepți până când te simți uscat sau foarte însetat, corpul tău este deja deshidratat. Păstrați băuturile reci într-un termos izolat, astfel încât să rămână mai reci mai mult timp.

2. Puneți apă rece, un pachet de gheață sau gheață pe încheieturi și pe ceafă

Când nu=ți funcționează sistemul de aer condiționat asta este o varinată bună de a te răcori. Acestea sunt puncte de puls, care sunt strâns legate de partea creierului care controlează temperatura corpului. Așezați ceva rece pe aceste zone vă va răci mai repede.

3. Agățați o cârpă umedă peste orificiile de ventilație dacă suflă aer

Sistemul de aer condiționat nu funcționează și vrei neapărat răcoare. Dacă aerul iese, chiar dacă este cald, răcoriți-l cu un prosop umed. Folosiți șnururi de prindere sau cleme mici pentru a fixa cârpa în partea superioară a aerisirii.

4. Puneți un bloc de gheață într-o tavă lângă orificiile din podea pentru a răci aerul

O altă variantă,în cazul în care sistemul de aer condiționat nu funcționează, este gheața. Când aerul care iese din orificiile inferioare trece peste gheață, gheața va reduce temperatura aerului cald. Pentru a preveni scurgerea gheții topite peste tot în mașină, așezați blocul de gheață într-o tavă de plastic sau o formă de copt.

5. Deschideți cel puțin 2 geamuri pentru a permite trecerea aerului prin mașină

Dacă deschideți doar o fereastră, nu numai că aerul nu va circula la fel de bine, este posibil să primiți și un zgomot de rezonanță la anumite viteze. Reglați cât de mult deschideți ferestrele în funcție de cât de mult aer doriți.

Concluzie

Multe lucruri pot merge prost cu sistemul de aer condiționat al mașinii dvs., dar unele sunt destul de simple de abordat. Așa că aveți acum mai multe variante de răcire a mașinii atunci când sistemul de aer condiționat nu mai vrea să funcționeze.