Dacă și tu iubești produsele de la KFC, atunci sigur o să vrei să încerci această rețetă extraordinară de pulpe de pui. Singura diferență este că preparatul pe care-l faci acasă este ceva mai sănătos decât cel de la fast-food. Iată care este secretul de care să ții cont atunci când le prepari.
Cu toții iubim celebrele produse din pui de la KFC, deși știm că nu sunt deloc sănătoase. Tocmai din acest motiv, venim în ajutorul tău cu o rețetă pentru același tip de preparat, doar că ceva mai ”curată” decât cel de la fast-food. Iată ingredientele de care ai nevoie și pașii care trebuie urmați.
Ingrediente:
Pentru început, ai nevoie de o pungă mai mare în care să așezi fulgii de porumb pe care să îi zdrobești cu un sucitor. Pune-i apoi într-un bol mare, peste care presară apoi o lingură de boia de arde, o lingură de praf de usturoi, o lingură de praf de ceapă, o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de piper negru măcinat.
Separat, într-un alt bol, se amestecă două ouă cu un sfert de cap de lapte, iar în altul se pune o jumătate de cană de făină. Se iau apoi, pe rând, cele opt pulpe și se trec prin făină, amestecul de ouă, iar la final în cel de fulgi de porumb. Asigură-te că sunt acoperite suficient de bine.
Pune apoi grătarul la încins, la foc mediu spre mare. După ce s-a încălzit bine, pulverizează cu spray de gătit, apoi pune pulpele pe el pentru a le găti pentru aproximativ 20-25 de minute. Întoarce-le din când în când pentru a deveni de culoare aurie și să fie gătite corespunzător.
Citește și: Secretul aripioarelor de pui crocante. Vor ieși ca la KFC, rețeta e simplă