Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe nefăcute. Trucul genial pe care l-ai așteptat toată viața

Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe nefăcute. Trucul genial pe care l-ai așteptat toată viața
Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe de porumb necoapte în recipient. Trucurile de care trebuie să ții cont data viitoare.

Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe de porumb necoapte în recipientul în care le prepari. De departe, cea mai comună problemă când vine vorba despre prepararea popcornului este reprezentată de boabele de porumb care nu se gătesc în microunde sau pe aragaz. Acest tip de gustare este gata cât ai clipi, dacă știi ce pași să urmezi. Află în rândurile de mai jos de ce sfaturi trebuie să ții cont data viitoare când faci popcorn.

Cum faci popcorn fără să îți rămână boabe de porumb necoapte

Poate că vrei să te uiți diseară la un film, însă nu ai face acest lucru fără popcorn. Poți să prepari foarte rapid acest timp de gustare dacă ții cont de câteva trucuri utile. Popcornul poate fi preparat la microunde sau la aragaz. În cel dintâi caz, nu ai foarte multe lucruri de făcut.

Când gătești popcorn la cuptorul cu microunde, trebuie să introduci punga de popcorn de la magazin în interiorul aparatului electrocasnic. Setezi un program scurt, în funcție de preferințe, și aștepți ca boabele de porumb din interiorul ambalajului să se coacă. Este cea mai comună modalitate de a prepara popcorn.

Chiar și în acest caz, pe fundul pungii de popcorn pot să rămână boabe de porumb necoapte. Dacă nu vrei să îți pierzi timpul cu ele pe moment, le poți aduna pe toate într-un alt recipient. Ulterior, le poți folosi separat pentru a pregăti popcorn.

Unele persoane preferă, însă, să gătească popcorn într-o oală cu ulei, la flacără, pe aragaz. Și în aceste cazuri, boabele de porumb pot să nu se coacă în totalitate. Nu le arunca, dacă te confrunți cu o astfel de situație.

Trucurile de care trebuie să ții cont neapărat când faci popcorn

Dacă și ție îți place să gătești popcorn pe aragaz, dar nu vrei să rămâi cu boabe de porumb necoapte, trebuie să ții cont de câțiva pași importanți. În primul rând, lasă uleiul să se înfierbânte înainte de a adăuga boabele pentru popcorn. După ce uleiul s-a încălzit foarte bine, poți să pui boabele de porumb în oală.

După ce ai pus boabele de porumb în ulei, acoperă vasul neapărat cu un capac. Poți să adaugi și caramel sau zahăr pentru a aromatiza popcornul. Desigur, acești pași nu sunt obligatorii. Nu uita să adaugi sare la final, printre boabele de porumb.

Dacă, totuși, chiar și așa ai rămas cu boabe de porumb necoapte, păstrează-le într-un recipient ermetic. Adaugă în vasul cu pricina o lingură de apă la temperatura camerei. Depozitează recipientul la frigider, unde boabele de porumb se vor conserva în forma inițială. Când vrei să faci popcorn data viitoare, folosește-le.