Peștele la grătar este una dintre cele mai delicioase preparate. Cu toate acestea, este nevoie de multă pricepere pentru a face peștele perfect, pentru a nu se lipi sau arde. În rândurile următoare veți afla cum faci pește la grătar fără să se lipească și o rețetă de somon la grătar extrem de delicioasă.
Fie că preferați păstrăvul, somonul, crapul sau alte soiuri, trebuie să cunoașteți câteva trucuri care vă vor ajuta să pregătiți cel mai delicios pește la grătar. Iată de ce factori trebuie să țineți cont și cum faceți pește la grătar fără să se lipească:
Fierul foarte bine încălzit poate ajuta peștele să absoarbă mult mai puțin ulei, ceea ce îi va da un gust mult mai bun. La final veți obține un pește foarte bine gătit și delicios.
Trebuie doar să vă asigurați că grătarul are o temperatură bună înainte de a pune peștele. De asemenea, verificați ca grătarul să nu aibă urme de ulei ars sau exces de ulei sau grăsime, deoarece ar putea intra în interiorul peștelui să-l umezească excesiv, făcându-l să se rupă.
Peștele se poate lipi de grătar din cauza faptului că nu este calitativ. Pentru a găti peștele, este recomandat să cumpărați un grătar care are o suprafață antiaderentă sau de ceramică, deoarece reduc considerabil probabilitatea ca peștele sau alte alimente să se lipească de suprafața lor. Trebuie să acordați aceeași atenție și altor tigăi, pentru a vă asigura că se află într-o stare bună.
Citește și: Ce fel de pește merge cel mai bine la grătar. Greșeala pe care o fac mulți bucătari de ocazie
Făina și sarea sunt ingrediente foarte bune pentru a preveni lipirea peștelui de grătar. De asemenea, va da peștelui un gust mult mai bun. Este recomandat să folosiți sare grunjoasă înainte de a pune peștele pe grătar, însă nu foarte multă.
Făina va ajuta la reducerea absorbției uleiului de pește dacă acesta este gătit pe un grătar foarte încins. Mai mult de atât, folosind făină, peștele va fi mult mai crocant. Tot ce trebuie să faceți este să uscați foarte bine bucata de pește și să o treceți prin făină.
Este important să uscați foarte bine peștele înainte de a-l găti. Dacă este înghețat, este indicat să fie dezghețat complet înainte de a fi pus pe grătar. Dacă este proaspăt, doar uscați bucata cu un prosop de bucătărie înainte de a o pune pe grătar.
Este o rețetă foarte simplă și ușor de făcut, iar rezultatul final va fi unul cu adevărat delicios. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Cu ce să ungi grătarul înainte să pui carnea. Vei avea cele mai gustoase fripturi
Pentru început, presărăm sare, piper și ierburi de Provence pe bucățile de somon, după care ungem cu o pensulă peștele cu o linguriță de ulei. Îl lăsăm 10 minute și îl punem pe grătarul încins. Este important să-l întoarcem pe toate fețele pentru a fi rumenit.
Între timp putem prepara salata și începem prin a tăia avocado în două jumătăți, scoatem sâmburele și tăiem avocado în cubulețe, stropindu-le cu zeamă de lămâie. Ardeiul gras îl tăiem la fel, în cubulețe, după care adăugăm boabele de porumb, sare, piper, busuioc și ulei de măsline. Amestecăm ușor și putem servi salata cu somonul. Poftă bună!