Cum faci friptură suculentă pentru masa de Crăciun. Secretul bucătarilor cu renume
Gospodinele se pregătesc de mesele festive de Crăciun și de cerințele aspre ale pofticioșilor. Multe dintre ele vor să împace toate gusturile, așa că aleg preparatele preferate de toată lumea. Cu siguranță friptura suculentă de la felul al doilea este mult așteptat de oaspeți. Care este secretul bucătarilor cu renume pentru o carne fragedă și delicioasă? Nu toate doamnele știu să o pregătească așa cum trebuie.
Truc pentru o friptură suculentă: ce secret au bucătarii?
Majoritatea gospodinelor se gândesc de acum la preparatele pe care le vor pune pe masă celor dragi. Multe dintre ele se pregătesc intens pentru perioada grea și lungă pe care o vor petrece în bucătărie. Cu toate astea, multe dintre ele sunt fericite că le pot oferi invitaților cele mai bune bucate într-o zi atât de specială.
Românii adoră să mănânce bine și iubesc bucatele aromate și suculente. Friptura se regăsește de cele mai multe ori pe masa de Crăciun la felul al doilea, următoarele fiind celebrele sarmale. Carnea aleasă poate fi de vită, porc sau pui. Indiferent de ce tip de carne alegi, trebuie să știi secretul care o face impresionant de bună, apetisantă, crocantă în exterior și suculentă în interior.
Din nefericire, ea se usucă rapid dacă nu este pregătită ca la carte. Un truc știut de toți bucătarii are în prim-plan folia de aluminiu. Acoperă tava în care se află friptura până la mai bine de jumătate din întregul proces. Ea trebuie să își păstreze în interior aromele pentru câteva ore bune, dar și să se coacă perfect în interior.
Cum trebuie să procedezi?
Chefii știu că o friptură bună are nevoie de mult timp la cuptor, dar și să stea peste noapte în baiț. Mai exact, bucata aleasă de carne este recomandat să stea într-o saramură formată din: ulei de măsline, vin, usturoi, hrean, ghimbir, boia iute/dulce, piper, sare, rozmarin și cimbru.
Unele gospodine preferă să adauge și foi de dafin, dar depinde de gusturi. Poți să renunți la condimentele pe care nu le preferă cei dragi ție. Al doilea pas important este să dai folia de aluminiu jos chiar aproape de finalul gătirii.
Friptura se unge cu sucul propriu lăsat în tavă sau cu alt sos făcut din diverse mirodenii alese de tine. În cazul în care vrei să îi oferi o crustă aurie și crocantă, bucătarii sugerează să o dai cu puțină miere, ulei de măsline și boia afumată dulce.