Cum faci flori prăjite crocante. E desertul potrivit pentru musafirii tăi
Florile prăjite sunt o specialitate în privirile unora, iar pentru alții un preparat deja obișnuit. Acestea se prepară cu zahăr în special în unele zone ale țării, iar în unele case se gătesc și ca aperitiv. Sunt cu siguranță o senzație pentru invitații tăi, mai ales dacă vrei să treci de rețetele deja cunoscute. Scapă de chec și pandișpan cu vișine sau de clătitele simple cu gem ori de veșnicul platou cu mezel și legume și surprinde-ți oaspeții cu flori prăjite! Cum trebuie să le gătești corect?
Rețetă pentru un preparat special: cum să faci flori prăjite?
Florile prăjite pot fi servite la aperitiv, dar și la desert. Dacă le servești în prima parte a mesei, poți să le combini cu cașcaval, roșii, măsline sau ardei roșu. Ele provin din Campo de Calatrava și de obicei sunt consumate în zile de sărbătoare.
Ai nevoie de o formă de inox în formă de floare pentru a le face sau poți să le torni direct cu un instrument pentru crema de tort. Dacă alegi a doua variantă, trebuie să te miști repede și să fii sigur pe felul în care torni compoziția.
- Ingrediente
– 2 ouă
– 1 lingură de zahăr
– 3 linguri de ulei de măsline
– 200 de mililitri de lapte
– 225 de grame de făină
– 1 praf de sare
– 1 litru de ulei de floarea soarelui pentru prăjit
(pentru flori dulci)
– 75 de grame de zahăr pentru decor
– 1 lingură de scorțișoară pudră
(pentru flori sărate)
– 100 grame de cașcaval
– câteva bucăți de ardei roșu, măsline sau roșii cherry.
Mod de preparare
Sparge ouăle într-un vas încăpător, pune lingura de zahăr și amestecă bine. Adaugă uleiul de măsline și laptele și continuă să amesteci până când toate ingredientele se omogenizează. Poți folosi ulei de floarea soarelui pentru a le prăji. Adaugă un praf de sare și făină și amestecă până scapi de cocoloașe.
Aluatul trebuie să fie unul lichid, care este lăsat anterior cel puțin zece minute la frigider. Încălzește un litru de ulei într-o cratiță mică și înaltă și pune forma în aluat, iar mai apoi în uleiul încins.
Dacă alegi să le prepari pentru desert, tăvălește fiecare floare într-un amestec de zahăr și scorțișoară, ulterior servește-le cu o cremă de ciocolată pe care o poți face tu în casă sau o poți cumpăra.
În cazul în care le oferi invitaților la începutul mesei, pune peste ele cașcaval și ce restul ingredientelor menționate, ulterior introdu tava cu ele la cuptor pentru 7-8 minute. Poți să le mănânci cu puțin sos de roșii în care pui mirodeniile dorite de tine.