Cum faci drob de pui, de fapt. Ingredientul secret care îi dă un gust genial VIDEO

Cum faci drob de pui, de fapt. Ingredientul secret care îi dă un gust genial VIDEO
Rețetă simplă pentru drob de pui

Nu se poate Paște fără drob de miel! Acesta e nelipsit de pe masa de sărbătoare, stând la loc de cinste alături de cozonac. Mulți români nu-l preferă dacă este din carne de miel, așa că apelează la o variantă mai slabă. Cum să faci drob de pui?

Rețetă simplă pentru drob de pui. Care e ingredientul secret de care trebuie să ții cont?

Carnea de miel este dată la o parte de majoritatea oaspeților din motiv că pică foarte greu la stomac ori pentru că unora nu le place pur și simplu gustul. La fel ca în cazul salatei de bouef, carnea din interior poate fi înlocuită cu varianta cea mai slabă și pe placul tuturor.

Modul de preparare nu e foarte diferit, ba chiar te ajută să scapi de ceva timp de stat în bucătărie pentru că organele de pui se fierb cu mult mai rapid decât oricare altele. Secretul pentru a avea un gust la fel de pregnant și de puternic stă în alegerea unor ciuperci pleurotus de calitate pe care să le toci alături de ingredientul de bază, dar și oul care leagă toate alimentele și cel fiert adăugat în interior pentru gust și aspect.

Mod de preparare

Drobul de pui nu mai e deja de o bună vreme un preparat atipic, pentru că majoritatea românilor nu mai preferă mielul nici ca fel principal, la friptură. Cel mai important e să păstrezi rețeta de bază care conține organe și oul fiert tare care îl face special.

Toacă toate ingredientele și când consideri că sunt destul de fierte, iar furculița intră rapid în ele, atunci sunt gata. Lasă totul la răcit, ulterior toacă mărunt ceapa verde și cea uscată, mai apoi călește totul preț de 5 minute.

Pune totul într-un vas alături de mărar și pătrunjel plus trei ouă crude. În timpul ăsta tapetează tava în care vei pune toată compoziția și preîncălzește cuptorul. Omogenizează bine organele tăiate mărunt cu amestecul de verdețuri și ouăle nefierte care să lege compoziția, ulterior pune totul la foc mediu de 174 de grade Celsius pentru 40 de minute.

  • Ingrediente reteta Drob de pui:

1/2 kg ficat de pui
1/2 kg pipote si inimi de pui
3 legaturi ceapa verde
2 cepe uscate
5 oua (sau 3 oua)
o legatura patrunjel
o legatura marar
ulei, sare si piper

De servit cu: ridichi, roșii, salată verde, brânzeturi sărate, mărar, ceapă verde. O altă opțiune interesantă este dacă îl înfășori într-un aluat de foietaj.