Cum faci drob de miel ca Chef Sorin Bontea. Asta e rețeta cu care are succes mereu

de: Ana Chivu
14 04. 2022

Cum poți să faci cel mai bun drob de miel? Ai mai jos rețeta lui Sorin Bontea! De asemenea, juratul de la emisiunea ,,Chefi la cuțite” și-a împărtășit secretele pentru masa de Paște cu cei pasionați de bucătărie. Bucătarul folosește din plin ceapă, mărar și pătrunjel. Ce alte ingrediente sunt importante și la ce trebuie să fii atent atunci când prepari vedeta de pe masa de sărbătoare? Multe gospodine nu știu de acest pas. Ce trebuie să faci după ce fierbi organele de miel?

Rețetă pentru drob de miel: cum îl prepară Chef Sorin Bontea?

Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Paște. Românii îl mai prepară și din pui sau chiar din legume și cu multă verdeață. Chef Sorin Bontea a împărtășit secretele lui cu toți pasionații de gastronomie.

Majoritatea oamenilor preferă să își facă singuri preparatele pentru sărbătoare. Munca lor este apreciată de invitați, iar bucuria este cu atât mai mare pentru cel care a gătit bucatele.

Bucătarul celebru folosește pentru rețeta sa organele a doi miei, prapure, ceapă, mărar, pătrunjel, sare și piper. Poți să pui în interior și câteva ouă fierte.

Mod de preparare

Taie în cuburi mici organele și pune-le la fiert. Călește ceapa în 150 ml ulei după ce acesta se încinge. Pune organele în uleiul rămas pentru că ele vor sta și în cuptor, așa că nu trebuie să le fierbi complet.

Acesta este secretul pe care nu îl știu multe gospodine. Toacă toate ingredientele și adaugă peste mărar și pătrunjel. Pune mai apoi ceapa, ouăle crude, sarea și piperul și adaugă sucul rămas de la cuptor dacă simți că organele au o textură uscată.

Compoziția obținută se pune în tăvi acoperite cu prapure, ulterior pune recipientele la cuptorul preîncălzit. Lasă totul să se facă preț de 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Mulți oameni adoră să pună în interior și câteva ouă fierte.

Acestea se așează fix pe mijlocul compoziției, înainte ca tăvile să fie băgate în aparatul de gătit. Trebuie neapărat să aștepți să se răcească înainte să îl servești. El poate fi așezat pe platoul alături de aperitive.

Majoritatea românilor îl preferă cu ridichi, ceapă verde, un ou vopsit lângă și câteva alte mezeluri pe care le mai au la dispoziție. Poți să ungi partea de sus a sa cu puțin unt pentru o cruntă fantastică, pas pe care trebuie să îl faci înainte de a-l băga la cuptor.