Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, poți să prepari rapid fursecuri cu untură. Se prepară rapid și sunt foarte gustoase. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară corect fursecurile de casă.
500 grame de făină
3 ouă
8 linguri de untură
o cană de zahăr
o linguriță de amoniac stins cu oțet
o coajă de lămâie
4 linguri de apă
4 linguri de zahăr
1 lingură de cacao
5- grame de margarină
esență de rom
figurine din zahăr
Într-un bol, se pun untura și zahărul, amestecând foarte bine. Se adaugă apoi amoniacul stins cu puțin oțet sau cu puțină zeamă de lămâie, coaja de lămâie, și treptat, făina. Se amestecă foarte bine până ce ingredientele se încorprează. Aluatul pregătit se dă apoi prin mașina de tocat și se pune în forma pentru fursecuri.
Fursecurile care rezultă se pun într-o tavă unsă cu puțină untură ori ulei și se așază cu mare grijă. Fursecurile se dau la cuptor, la foc potrivit pentru o jumătate de oră, până ce ele devin maronii pe margini. Atunci când sun făcute, acestea se scot din cuptor și se lasă să se răcească. Se prepară apoi glazura. Astfel, apa și zahărul se pun pe foc până ce dau în primul clocot, după care se adaugă și cacao și margarina. Se anestecă apoi vreme de cinci minute. Cu această glazură fierbinte se decorează apoi fursecurile.
Dacă mai vrei idei de rețete ușoare, de vară, poți face cus-cus cu turmeric. Doar de 15 minute ai nevoie ca să prepari rețeta. Ai nevoie, ca ingrediente, de doi ardei tăiați mărunt, un morcov mare tăiat cubulețe, dar și o ceapă albă mărunțită. Legumele se călesc legumele timp de 2-3 minute în puțin ulei de măsline, după care se adaugă 200 g cus-cus. Și cus-cus-ul se prăjește vreme de un minut, după care se toarnă 400 ml de apă fierbinte.
Mâncarea se condimentează cu sare, piper și turmeric. Se amestecă totul și se se lasă la fiert maximum 10 minute. După cele zece minute se pune capac și se lasă mâncarea să se odihnească timp de cinci minute, timp în care pastele vor absorbi tot lichidul. La final se mai adaugă și pătrunjelul tocat mărunt.
O altă rețetă ușoară, de vară, este și cea de vinete crocante la cuptor cu salata de linte. Se taie o vânătă rondele, după care se presară pe fiecare bucată sare și piper. Se bat 2 ouă cu furculița, iar într-o farfurie se amestecă 2 linguri de pesmet cu trei linguri de parmezan răzuit. Se trece fiecare felie de vânătă prin ouă, apoi prin amestecul pregătit. Se punrondelele la cuptor vreme de un sfert de oră.