Cum faci corect blatul de tort. Secretul pe care îl știu cei mai buni cofetari din lume

Cum faci corect blatul de tort. Secretul pe care îl știu cei mai buni cofetari din lume
Secretele pe care le știu doar cofetarii. Cum faci blatul de tort perfect

Ca să faci un tort pufos și nivelat, trebuie să ții cont de câteva trucri. Cu siguranță ai încercat să faci blat de tort, însă ți s-a crăpat, s-a copt inegal sau nu a fost suficient de pufos.

Cum faci corect blatul de tort

Ei bine, înainte de a te apuca de treabă, trebuie să știi că tava are o mare importanță în coacerea unui blat perfect simetric. Alege o tavă cu pereți detașabili, din material antiaderent.

Cel mai bine este pui o foaie de copt pe fundul tăvii, iar dacă folosești o tavă pătrată, ar trebui să ungi tava doar pe fundul ei. Atunci când tapetezi pereții tăvii, blatul se va coace inegal și va ieși inestetic.

De asemenea, trebuie să știi că blaturile de tort sau prăjiturile care se fac cu albușuri bătute spumă nu au nevoie de o tavă tapetată cu grăsime. Le poți face în tava antiaderentă cu pereți detașabili. E bine să eviți să tapetezi pereții tăvilor cu grăsime, pentru că în cazul prăjiturilor pufoase, grăsimea împiedică blatul să rămână la fel de pufos.

Se tapetează pereții tăvii cu unt la prăjiturile sau blaturile care se fac cu praf de copt și grăsime. Nu folosi făină atunci când tepetezi tava, pentru că asta ar putea da o crustă arsă blatului sau prăjiturii.

Dacă vrei ca blatul să crească uniform, coace-l 6 minute la foc mare, apoi dă temperatura mică, pentru ca interiorul să fie gătit. De asemenea, cuptorul trebuie să fie încins.

Secretele pentru cele mai pufoase și egale blaturi de tort

Este bine să lași prăjiturile sau blatul de copt în cuptor, chiar după ce ai oprit focul. Deschide ușa cuptorului și lasă acolo preparatul pentru 30 de minute. În acest timp, prăjitura se va desprinde de marginile tăvii și va continua să se coacă în interior.

Dacă totuși blatul de tort ți-a ieșit inegal, poți folosi un cuțit pentru a nivela stratul de deasupra.

Dacă blatul s-a rumenit prea tare în primele minute, poți să îl acoperi cu o folie de aluminiu pentru a își continua gătirea, dar fără să se ardă.

Cel mai important secret legat de tort

Poți folosi rețeta de pandișpan pufos pentru blatul de tort. Ține cont că folosirea de caco în orice prăjitură o va face mai densă și nu va crește la fel de mult, chiar dacă folosești praf de copt.

Fiind densă, pudra de cacao împiedică blatul sau prăjitura să crească prea mult. De asemenea, poți folosi două sau mai multe tăvi pentru a face un tort cu straturi, asta în cazul în care nu te descurci să tai blatul în două sau trei părți egale.

Este foarte important să știi că blatul trebuie să fie complet răcit înainte de a îl tăia sau de a îl folosi. Lasă-l să ajungă la temperatura camerei pentru 2 ore, apoi îl poți tăia, însiropa și asambla. După ce ai pus crema, lasă tortul în frigider pentru minim 3 ore, pentru ca blaturile să absoarbă umezeala din cremă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI