Cum faci ciorbă de miel ca Florin Dumitrescu. Are 3 ingrediente senzaționale care dau un gust divin
Cum faci ciorbă de miel ca celebrul chef Florin Dumitrescu. Are trei ingrediente senzaționale care îmbunătățesc gustul acestui preparat nelipsit de pe mesele românilor, în special în ziua de Paște. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum se prepară cea mai bună rețetă și ce ingrediente să folosești pentru un gust absolut divin.
Ciorbă de miel ca a lui Florin Dumitrescu
De pe masa de Paște nu poate lipsi ciorba de miel cu cartofi. Însă chef Florin Dumitrescu spune că carnea de miel trebuie preparată într-un anumit mod ca să devină fragedă. Celebrul chef le-a dezvăluit fanilor săi cum pregătește el rețeta, dar și ce secrete folosește pentru ca totul să iasă cât mai gustos.
Pentru această rețetă de ciorbă de miel, ai nevoie de:
- miel, 1 kg
- cartofi, 400 g
- țelină, 200 g
- păstârnac, 200 g
- ceapă, 200 g
- morcovi, 200 g
- chimen
- iaurt, 300 g
- ouă, 2 bucăți
- oțet, 50 ml
- ceapă verde, 1 legătură
- tarhon (proaspăt, uscat sau murat), 20 g
- pătrunjel, 2 legături
Cum se prepară rețeta de ciorbă de miel a celebrului chef
Pulpa de miel se taie de pe oase și se îndepărtează bucățile. Se pun la fiert oasele, în vreme ce carnea de miel se taie în bucăți mari și se adaugă apoi în oala în care fierb deja oasele. Trucul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu te poate ajuta să scapi de etapa spumării ciorbei. Se curăță ceapa, morcov, păstârnac, țelină, cartofi și țelină, în cantitățile pe care le vrei.
Legumele se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă chimenul atunci când carnea de miel a fiert, ele se adaugă peste amestecul de legume, adăugându-se apă până în buza oalei. Ciorba de miel va fierbe la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede și curată. Ca să previi întărirea cărnii, trebuie să pui sarea la finalul mâncării și nu în timpul fierberii.
Se curăță apoi frunzele de tarhon de pe crenguțe, se toacă și se adaugă în oala de ciorbă. Poți să adaugi, dacă vrei, și ceapa verde. Apoi poți face amestecul de iaurt, ouă și oțet. Ciorba se fierbe la foc mic 3 ore – 3 ore și jumătate. Spre final, cu vreo 20 de minute înainte de a închide focul, mai poți adăuga și cartofii tăiați în cuburi, iar în ultimele minute se adaugă și amestecul de ouă cu iaurt și oțet.
Pentru ca ciorba să nu se „taie”, ea trebuie amestecată cu câteva polonice de ciorbă, ce se adaugă treptat. La final se adaugă și pătrunjelul.