Cum faci cele mai pufoase găluşte. Detaliul de care să ţii cont înainte de a le pune în oală
Sezonul supelor și ciorbelor a venit, iar toate gospodinele încearcă să facă preparatele perfecte pentru cei dragi. Mulți dintre pofticioși își doresc să consume celebra supă de găluște, dar nu toate doamnele au rețeta ideală pentru biluțele de griș. Bucătarii profesioniști au adus acum în prim-plan un truc ce va fi de mare ajutor. Ce trebuie să faci înainte să le pui în oală alături de supa de pui și restul legumelor? Cu siguranță o să observi diferența.
Rețetă pentru găluște: cum să îți iasă pufoase?
Majoritatea oamenilor și-au schimbat dieta alimentară în sezonul rece. Cei mai mulți preferă să consume supe sau ciorbe în această perioadă a anului, iar un număr mare din pofticioși adoră celebra supă de găluște. Deși pare foarte ușor de făcut, multe doamne pot să greșească vedeta din farfurie.
Găluștele sunt cele mai importante în supă pentru că ele oferă o textură incredibilă preparatului. De asemenea, dacă le lași să dea în fiert cu supa o să fie chiar mai gustoase și aromate. Unele gospodine au întâmpinat mari probleme atunci când au văzut că biluțele de griș se împrăștie în oală sau ies atât de tari încât nu pot fi mâncate.
Trebuie doar să amesteci bine ingredientele, să ai răbdare să se umfle grișul și mai apoi să le fierbi la foc mic. Rețeta prezentată astăzi se numește 1-2-3 datorită numărului de ingrediente și este una din cele mai simple și rapide.
1 ou cântărit cu tot cu coaja
aceeași cantitate de griș (greutatea oului)
2 l de supă
Mod de preparare
Pune puțină sare peste ou și începe să îl bați. Nu este nevoie să separi albușul de gălbenuș! Lasă oul să se odihnească pentru 10 minute ca acesta să prindă aer și să aibă o culoare mai puternică. Toarnă grișul peste ingredientul principal și lasă compoziția la frigider pentru 20 de minute.
Este foarte important ca grișul să se umfle pentru că doar așa vei putea avea găluște pufoase în supa ta. Un truc special știut de bucătari este să le dai formă biluțelor cu lingura, iar mai apoi să le dai în clocot pentru două minute în apă curată. Unele gospodine greșesc atunci când le aruncă direct în supa de pui sau legume.
Poți să le servești separat într-un bol de unde toată lumea își poate lua porția dorită, dar cel mai bine este să le adaugi în zeama aromată după ce le scoți din apa fierbinte. Nu uita să presari pătrunjel proaspăt la final!