21 mart. 2023 | 11:38

Cum faci cele mai bune urzici de post. Aşa ies pufoase şi legate

Sfaturi Culinare
Cum faci cele mai bune urzici de post. Aşa ies pufoase şi legate
Cum faci cele mai bune urzici de post

Lăsând la o parte calitățile medicinale, recunoscute încă din Evul Mediu, urzicile sunt apreciate și pentru faptul că sunt foarte bogate în nutrienți. Prin urmare, din ele putem prepara o mulțime de feluri sănătoase de mâncare, numai bune de savurat în această perioadă. Iată, așadar, o rețetă de urzici de post, care sigur îți va plăcea.

Cum să prepari cele mai bune urzici de post

Din urzici se pot prepara o mulțime de feluri de mâncare, numai bune de savurat în perioada postului. Așadar, le putem pune la salate, supe, infuzii, smoothie-uri pline cu vitamine pentru micul dejun sau diverse mâncăruri cu usturoi, hrean, orez.

În rândurile de mai jos îți vom dezvălui o rețetă pe care o preparau chiar și bunicii tăi: mâncarea de urzici cu usturoi, de post. Este foarte ieftină, gustoasă, simplu de făcut și vine la pachet, totodată, cu o mulțime de nutrienți benefici pentru organism.

Așa îți vor ieși pufoase și legate

Așadar, dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești de post, dă fuga la piață, cumpără niște urzici și apucă-te de treabă! Începe prin a le spăla foarte bine, după care opărește-le timp de 2-3 minute în apă clocotită în care trebuie pusă și puțină sare. Scoate urzicile într-o strecurătoare și trece-le sub un jet de apă rece, după care toacă-le mărunt.

Citește și: Preț ireal pentru urzici, usturoi, roșii și ardei gras la piață. Cât costă și o legătură de pătrunjel sau ridichi

Apa care a rămas de la fiert nu o arunca! Strecoar-o printr-o sită fină, pentru că îți va folosi mai apoi la prepararea mâncării. Dacă ai prea multă, poți bea acea licoare dimineața pe stomacul gol. Este extrem de benefică pentru organism.

În continuare, călește o ceapă mare în puțin ulei, adaugă o lingură de făină peste și lasă un minut să se gătească împreună. Apoi poți turna puțin câte puțin din apa în care ai opărit urzicile. După ce făina s-a îngroșat puțin, adaugă urzicile tocate, încă puțină apă și lasă-le să mai fiarbă aproximativ 10 minute.

La final, toacă puțin usturoi și pune peste, după care oprește aragazul și acoperă mâncarea cu un capac, preț de cinci minute, pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Preparatul se servește cald, după preferințele fiecăruia.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Sursă foto: Ciprian Muntele

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Moarte neașteptată în showbiz! Artistul a pierdut lupta cu boala la doar 54 de ani! Prietenii sunt în stare de șoc
Unica.ro
Loredana, costume speciale pt show-ul aniversar. Unde și-a făcut vedeta toate hainele pe care a purtat la concerte
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ACORD de PACE în UCRAINA! Vladimir Putin, DISCUȚII cu Donald Trump (SURSE)
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro