Cum faci cele mai bune gogoși în doar 5 minute. Ai nevoie de două ingrediente
Sunt perfecte pentru o pauză de cafea, indiferent dacă ești acasă sau la locul de muncă. Moi și pufoase, gogoșile preparate cu doar două ingrediente îți vor lăsa gura apă. Nu ai nevoie de mult timp la dispoziție pentru a le pregăti. În doar cinci minute sunt gata. Iată cum trebuie să procedezi!
Care sunt ingredientele de care ai nevoie
Dacă îți plac deserturile și produsele dulci, cu siguranță și aceste gogoși vor fi pe placul tău. Cu textură ușoară și pudrate cu zahăr, sunt perfecte pentru a fi consumate alături de o ceașcă de cafea și nu numai. Le poți servi la micul-dejun sau sub formă de gustare în timpul zilei.
Pentru prepararea acestor gogoși nu ai nevoie decât de două ingrediente: făină cu agent de creștere încorporat și iaurt. Da, ar putea să te ia prin surprindere, însă să prepari aceste desert nu trebuie să fie deloc dificil. În doar cinci minute, ai terminat compoziția pentru gogoși.
Te-ar putea interesa și: Cum faci gogoșile mari și pufoase. Secretul lui Sorin Bontea de la Chefi la Cuțite
Făină cu agent de creștere poți să găsești în aproape orice magazin. Are praf de copt în compoziția sa, astfel încât nu va fi nevoie să-l adaugi separat. Poate doar puțină sare, dacă preferi. În ceea ce privește iaurtul, acesta trebuie să fie integral, nici prea dens, dar nici cu consistență lichidă.
Cum gătești gogoși în doar 5 minute
Ingrediente:
- 125 grame făină cu agent de creștere;
- 113 grame iaurt simplu cu lapte integral sau iaurt vanilie;
- canola/ulei vegetal pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Se pune ulei într-o cratiță și se încinge la flacără medie.
- Se pun făina și iaurtul într-un vas de bucătărie de dimensiune medie.
- Se amestecă ingredientele cu o spatulă până la omogenizare.
- Se ia aluatul lipicios cu o lingură, când uleiul a atins temperatura potrivită.
- Se netezește suprafața, eliminând orice exces de aluat.
- Se pune bila de aluat în uleiul încins din cratiță.
- Se repetă procedura până la finalizarea aluatului.
Te-ar putea interesa și: Gogoşi de post, reţeta bunicii. Aşa ies pufoase, ingredientul care face minuni
Gogoșile trebuie gătite pe ambele părți până în momentul în care capătă o nuanță aurie. Ulterior, se scot din cratiță și se așează pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie, pentru ca uleiul în exces să fie îndepărtat. După ce se răcesc, gogoșile pot fi trecute prin zahăr pudră și servite la masă. Poftă bună!