Cum faci cele mai bune găluște. Secretul pentru a ieși pufoase

de: Dumitrache Diana
15 01. 2021

Deşi nu pare nimic complicat, puţine sunt gospodinele care ştiu cum se fac, de fapt, cele mai bune găluşte. Secretul pentru a ieşi pufoase şi aerate a fost dezvăluit.

Aşa prepari cele mai pufoase găluşte

Supa de pui cu găluşte este, cu siguranţă, una dintre mâncărurile preferate ale românilor. Este minunată pentru întărirea imunităţii, pentru copii, pentru bătrâni iar în zilele reci de iarnă este o metodă excelentă pentru a te încălzi. Bucătarii iscusiţi te învaţă cum să faci cele mai bune găluşte şi îţi spun care este secretul pentru a ieşi pufoase.

Deşi ingredientele sunt mai mereu aceleaşi (griş, ou, sare), trucul ştiut doar de gospodinele experimentate ţine de modul de fierbere. Dacă nu ţii cont de sfatul de mai jos este posibil ca acestea să iasă prea tari sau, din contră, să se dezintegreze, lucru deloc plăcut.

Tehnica este una foarte simplă, iar rezultatul va fi extraordinar: găluşte aerate, care se topesc în gură. Tot ce ai de făcut este, ca după ce le-ai pus pe toate în oala cu supa clocotind să adaugi un pahar cu apă rece. Procedura se numeşte “temperare” şi permite găluştelor să absoarbă treptat lichidul, spun specialiştii.

Ingrediente necesare găluşte: (pentru 4 litri de supă de pui)

  • 3 ouă
  • 1/2 cană griş
  • 1 lingură ulei
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare găluşte pufoase

Într-un castron, sparge ouăle, adaugă uleiul şi puţină sare. Amestecă bine cu un tel şi adaugă treptat şi grişul până când acesta se încorporează în compoziţie. Lasă câteva minute deoparte pentru că grişul să absoarbă lichidul.

Ia o linguriţă şi formează cu ajutorul ei găluşte pe care le pui în supă clocotind. Dimensiunea lor nu trebuie să fie una mare pentru că îşi triplează volumul în apă, spun bucătarii. După ce le-ai pus pe toate în supă, toarnă un pahar de apă rece. Acoperă oala cu un capac şi lasă să fiarbă 10-15 minute. Simplu, nu-i aşa?!

Supa de pui cu găluşte, un miracol pentru sănătate

Supa de pui cu găluşte este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri că fiind un remediu extraordinar împotriva răcelilor. Mai mult, spun medicii, proteinele şi nutrienţii ajută şi la calmarea durerilor musculare apărute după practicarea efortului fizic prelungit. Un alt motiv pentru care ar trebui să consumi mai des acest fel de mâncare este faptul că ajută la reducerea hipertensiunii arteriale.

Hidratarea este şi ea pe lista beneficiilor aduse sănătăţii de către supa de pui cu găluşte, aşadar nu ezita să mănânci acest delicios preparat măcar o dată pe săptămână.