Cum faci cel mai delicios sos bechamel. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească

Cum faci cel mai delicios sos bechamel. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Cum se face sosul bechamel. Ingredientul care nu trebuie sa lipseasca

Cu siguranță ai auzit de sosul bechamel, care se folosește cel mai adesea în bucătăria românească în ciulamaua de pui cu ciuperci sau ca bază pentru sosuri de paste sau de brânză ori în lasagna.

Cum faci cel mai delicios sos bechamel

Pentru a face sos béchamel trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare, pentru că are nevoie să fiarbă bine și să se îngroașe, iar pentru a face asta trebuie să folosești un tel și să amesteci încontinuu, ca să nu se formeze cocoloașe.

Pentru sosul bechamel ai nevoie de următoarele ingrediente:

• 700 de ml. de lapte integral

• 1 linguriță de ulei de măsline

• 50 de grame de unt

• 50 de grame de făină 

• sare, piper alb

• ¼ linguriță de nucșoară măcinată

Mod de preparare. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu și pune untul la topit alături de uleiul de măsline. Când untul s-a topit, adaugă făina în ploaie și amestecă bine cu untul. Învârte bine ca să nu se formeze cocoloașe și apoi lasă să se gătească bine, pentru ca sosul bechamel să nu aibă gust de făină negătită.

Apoi, adaugă laptele puțin câte puțin până ce compoziția nu mai are deloc cocoloașe. După ce l-ai adăugat pe tot, lasă să fiarbă până se îngroașă. Adaugă sare, piper alb și puțină nucșoară măcinată.

Poți folosi sosul bechamel ca bază pentru un sos de brânză sau pentru o lasagna delicioasă. În plus, poți apela la bechamel ori de câte ori faci o ciulama. Este foarte important să folosești unt de calitate și să amesteci totul cu telul, astfel încât făina să nu se prindă de vas și să nu formeze cocoloașe.

Dacă ai rămas cu cocoloașe de făină la finalul sosului, îl poți trece printr-o sită fină de mai multe ori, până ce sosul devine cremos și fin. Nucșoara din sosul bechamel este o notă care îi va da un gust mai puternic și mai gustos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI