Cremos, cu unt și delicios, aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă de piure de cartofi pe care o vei gusta vreodată. Are cea mai catifelată și netedă textură care se topește, pur și simplu, în gură. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară!
Simți că te-ai săturat de banalul piure de cartofi pe care ai învățat să îl faci încă din copilărie? Ei bine, în rândurile de mai jos venim cu o rețetă absolut delicioasă care sigur te va cuceri.
Extrem de simplu de preparat, dar cu anumite ingrediente care o fac să fie absolut delicioasă, această rețetă de pure este cea mai bună variantă pe care o poți alege drept garnitură pentru o friptură suculentă, cât și pentru o simplă masă, pe fugă. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Citește și: De ce să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Trucul secret al gospodinelor experimentate
Marii chefi bucătari au un secret anume pentru ca piureul să le iasă foarte pufos. După ce cartofii au fiert şi se scurg de apă, ei trebuie puși înapoi în oală şi lasați la foc mic pentru a-i usca. Diferența este foarte mare și nu durează decât un minut, două maximum. Pasul următor este prepararea rețetei propriu-zisă.
Așadar, în continuare, cartofii se zdrobesc cu mixerul (de preferat), furculiţa sau orice este la îndemână și se adaugă atâta lapte cât este nevoie pentru un piure pufos. Se dă apoi brânza pe răzătoarea mare şi se încorporează în piure, după care se adaugă untul şi se lasă să se topească.
La pasul următor se pun usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul și se amestecă până când compoziția devine omogenă. La final, tot amestecul trebuie băgat la cuptor, aproximativ un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust absolut deosebit.