Sărbătorile pascale bat la ușă. Gospodinele roiesc în bucătării. Playtech Știri vine în ajutorul tău și îți explică cum faci cel mai bun stufat de miel pentru masa de Paște. Află mai jos care este ingredientul pe care să-l introduci neapărat în mâncare.
Joia Mare este ziua în care româncele gătesc majoritatea felurilor de mâncare pentru masa de Paște. Nelipsit de pe lista preparatelor este stufatul de miel, consistent și aromat, făcut cu bucăți fragede de carne și legume. Deseori, acesta este servit la masă cu sosuri, mămăligă sau cartofi.
Carnea de miel se rumenește într-un vas de bucătărie pentru a dezvolta o aromă bogată, caramelizată, după care se fierbe în cu legume precum morcovi, ceapă și altele, până în momentul în care devine fragedă. Există un ingredient pe care trebuie să-l adaugi neapărat în compoziție – țelina.
Savoarea ușor dulce a țelinei merge foarte bine cu gustul bogat și savuros al cărnii de miel. În plus, conține zaharuri și acizi care pot ajuta la frăgezirea cărnii, făcând-o mai suculentă. Fibra din țelină ajută și la îngroșarea preparatului, oferindu-i o textură mai consistentă.
Bineînțeles, nu lipsesc din mâncare nici ierburile și condimentele, care sporesc aroma. Playtech Știri îți explică în rândurile de mai jos cum să gătești stufat de miel gustos pentru masa de Paște. Dacă vei respecta pașii indicați mai jos, nu vei da greș.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Te-ar putea interesa și: De ce nu trebuie să speli ciupercile înainte de a le găti. Greșeala făcută de multe gospodine
Stufatul de miel este gata. Îl poți servi la masă imediat după ce ajunge la temperatura camerei. Poți să-l mănânci alături de cartofi fierți sau preparați la cuptor și/sau mămăligă. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Sărbători fericite!