Gospodinele numără pe degete zilele până la Paște, o sărbătoare adesea asociată cu preparate speciale și superstiții. În funcție de tradițiile, oamenii gătesc mai multă sau mai puțină mâncare pentru a pune pe mese. Dacă ți-ai propus să prepari ciuperci pentru această ocazie, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică toate detaliile pe care trebuie să le ai în vedere. Iată de ce nu trebuie să speli ciupercile înainte de a le găti!
În multe culturi creștine, Paștele reprezintă un motiv de sărbătoare, așa cum se întâmplă și în cazul românilor. Este o zi de răsfăț, în mod tradițional, când gospodinele pun pe masă tot felul de mâncăruri bogate și delicioase. Nu lipsește niciodată friptura din carne de miel sau cea de pui, pentru cei cărora nu le plac cea dintâi.
În plus, multe preparate sunt simbolice pentru semnificația religioasă a Paștelui. De exemplu, ouăle vopsite sunt adesea asociate cu viața nouă și renașterea. În unele culturi din Europa de Est, pâinea sau prăjiturile servite la masă de Paște au forme complicate și sunt decorate cu simboluri ce fac trimitere la învierea lui Iisus Hristos.
Fără îndoială, mulți români vor sta la mese împreună cu membrii familiei lor și/sau prietenii apropiați. Pregătirea mâncărurilor poate deveni o corvoadă pentru gospodine în această perioadă. Dacă vrei să prepari ceva simplu, care să nu-ți ia mult timp și să se termine rapid de gătit, Playtech Știri îți recomandă să încerci: linte verde cu ciuperci, ciuperci cu usturoi, orez cu ciuperci, mușchi de porc în sos de roșii cu ciuperci, supă picantă de pui cu ciuperci și altele.
Indiferent ce alegi să prepari pentru masa de Paște cu ciuperci, trebuie să eviți o greșeală pe care o fac foarte multe gospodine. Este vorba despre spălarea ciupercilor înainte de a le găti. Majoritatea româncelor spală ciupercile și apoi le gătesc. Probabil nu știai, însă acestea sunt compuse din 80-90% apă.
Când gătești ciupercile, nu ai nevoie nici de ulei, nici de unt, nici de sare – acestea le adaugi abia la finalul procesului de gătire. Dacă nu știi cum trebuie să procedezi când prepari ciuperci, Playtech Știri vine în ajutorul tău. Iată detaliile pe care ar trebui să le ai neapărat în vedere!
Nu spăla niciodată ciupercile. Pentru a șterge urmele de mizerie folosește un prosop de hârtie umed. Când pui ciupercile în tigaie, ai grijă să setezi flacăra la nivel mediu sau mare. La început, acestea vor începe să rumenească, însă pe parcurs vor elibera toată umiditatea, iar apa din ele se va evapora complet.
Te-ar putea interesa și: De ce nu trebuie să tai niciodată carnea de miel imediat ce o scoți din cuptor. Mulți români fac această greșeală
Știai că nu este bine să adaugi sare în ciuperci la începutul procesului de gătire? Acest ingredient stimulează eliberarea apei din mâncare, astfel încât ciupercile vor deveni mult prea moi, necărnoase, fără textură. Întotdeauna se condimentează ciupercile la finalul procesului de preparare.