Ne aflăm în sezonul cald și desertul vedetă al zilelor fierbinți de vară este înghețata. O poți cumpăra, dar o poți face și acasă. Cum să prepari o îngheţată sănătoasă, fără multe calorii la tine acasă? Cea mai gustoasă este cea făcută cu ingrediente proaspete și naturale.
Înghețata este deliciul zilelor toride de vară, ne bucurăm de ea cu aceeasi plăcere în fiecare vacanță, la ieșirile cu prietenii, dar și acasă. Iar cea preparată de noi cu ingrediente simple și naturale este cu adevărat delicioasă. Nu se compară gustul ei cu aromele sintetice pe care producătorii de îngheţată le folosesc pentru produsele lor.
Gustoasă, aromată, răcoritoare și cremoasă. Așa este înghețata la care toți poftim, mai ales pe timp de vară. Există o mulțime de arome în comerț, dar niciuna nu se compară cu înghețata preparată în casă, cu cele mai bune ingrediente. Pentru zilele fierbiți de vară nu poate să nu îți placă o îngheţată cu iaurt grecesc şi zmeură, cremoasă și gustoasă. Iată ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.
Toate ingredientele se amestecă bine, iar compoziţia se toarnă în formele pentru îngheţata pe băț şi se lasă la congelator câteva ore.
Pentru a obține o textură fină și cremoasă, este important să păstrezi ingredientele reci pe parcursul procesului de preparare.
Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte. Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral. După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.
Se pare că înghețata a apărut demult, prin secolul 2 î.Hr. Alexandru cel Mare se delecta cu gheață și zăpadă în care punea un strop de miere și nectar. De asemenea, referințele biblice spun că regele Solomon se bucura de băuturi răcite cu gheață.
O mie de ani mai târziu, Marco Polo se întoarce din peregrinările lui cu o rețetă similară cu a sorbetului, iar istoricii cred că această rețetă a evoluat de-a lungul timpului, iar în secolul XVI a apărut ceea ce noi astăzi numim înghețată.
Conurile de înghețată au fost inventate la Târgul universal din 1904, din St. Louis, Missouri, ca o modalitate prin care oamenii să poată mânca ușor înghețata în timp ce se bucurau de târg.
Vanilia este cea mai populară aromă de înghețată în majoritatea țărilor în care acest desert este cel mai iubit, cum ar fi Germania, Italia, Statele Unite, Noua Zeelanda, China si Brazilia.