Postul nu înseamnă doar ghiveci de legume sau supe fără carne ori mâncare anostă. Sunt o mulțime de rețete delicioase pe care le poți încerca în postul Crăciunului. De aceea te învățăm cum să faci cea mai cremoasă fasole bătută de post. Pe lângă faptul că se face super rapid, este o sursă de proteină care îți va ține de foame mult timp. În plus, dacă o servești cu puțină pâine prăjită și frecată cu usturoi, acest preparat va deveni rapid preferatul familiei.
Fasolea are multe beneficii, se poate găti într-o mulțime de feluri, este accesibilă și delicioasă.
Fasolea boabe conține aminoacizi, care sunt elementele de construcție ale proteinelor de care corpul are nevoie. Proteina este un nutrient esențial.
Vezi și: Cât timp trebuie să ţii fasolea la înmuiat, de fapt. Multe gospodine fac o mare greşeală
Există multe tipuri de boabe. Boabele uscate trebuie gătite pentru a deveni suficient de moi pentru a fi consumate. Boabele conservate și cele congelate sunt de obicei gata de consum după încălzirea pe aragaz sau în cuptorul cu microunde.
Fasolea este o excelentă sursă de proteine pentru vegetarieni și vegani, dar și pentru cei care țin post.
Acest aliment are, totodată, conținut caloric și de grăsimi saturate mai scăzut decât unele alte surse de proteine, cum ar fi carne și produse lactate integrale sau semidegresate.
De exemplu, 40 de grame, de fasole neagră la conservă are14,5 g de proteină, 16,6 g de fibre și 4,56 miligrame (mg) de fier.
În plus, fasolea conține inclusiv acid folic. Acidul folic este esențial pentru sănătatea generală și pentru producerea de celule roșii sănătoase.
Vezi și: Cu ce să stropești fasolea de rugină sau de afide, de fapt. Trucurile care rezolvă o mare problemă
Atât timp cât nu o gătești în moduri nesănătoase, adică o combini cu mult ulei sau grăsime, fasolea este un aliment foarte bun, sățios și tocmai pentru că te saturi repede vei consuma mai puțină.
Dacă ai 20 de minute la dispoziție, prepară această fasole bătută delicioasă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare nu puteai fi mai ușor.
Nu sta după fasole să o fierbi. Fasolea la borcan sau la conservă este senzațională și are un gust la fel de bun precum cea uscată.
Ai nevoie de:
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în ciorba de perișoare în Postul Crăciunului. Va avea același gust, chiar și fără carne
Fasolea la borcan sau la conservă este cel mai rapid mod de a o consuma. Fie că o pui la ciorbă, faci fasole bătută sau o mâncărică delicioasă, aceasta este soluția pentru cei care nu au timp sau răbdare să stea să fiarbă fasolea ore întregi.
Scurge conservele și clătește fasolea puțin. Pune conținutul într-o cratiță și adaugă apă suficientă cât să acopere boabele de fasole. Adaugă puțină sare și o foaie de dafin și pune la fiert pentru câteva minute.
Separat, curăță și taie ceapa solzișori, încinge puțin ulei într-o tigaie și pune ceapa. Las-o la călit la foc mic.
Între timp, ia fasolea de pe foc și scurge-o de lichid, dar păstrează-l separat într-un recipient ca să te ajute la cremozitatea fasolei bătute.
Pasează fasolea bine adăugând lichid dacă vrei. Pune piper și sare după gust, cățeii de usturoi pisați și continuă să mixezi până obții consistența dorită.
Adaugă sucul de roșii sau pasta de tomate în funcție de preferințe, boiaua dulce și puțin piper și sare.
Amestecă totul împreună și așează deasupra fasolei bătute și servește cu pâine prăjită sau lipie de casă.