28 nov. 2023 | 17:50

Cum faci cea mai bună cremă caramel pentru tort. Care este secretul pentru un gust intens

Diverse
Cum faci cea mai bună cremă caramel pentru tort. Care este secretul pentru un gust intens
O poți folosi într- varietate de deserturi

Această cremă de caramel cu o textură catifelată care se topește în gură se face în doar 15 minute și te vei îndrăgosti de ea. Făcută cu lapte condensat și sirop de arțar auriu, este pur și simplu divină. Cum faci cea mai bună cremă caramel pentru tort și care este secretul pentru un gust intens și delicios? 

Secretele pentru o cremă caramel delicioasă

Atunci când vine vorba de umplut prăjituri, tarte sau deserturi, există multe creme pe care le poți folosi: vanilie, ciocolată, lămâie și multe altele. Dar dacă iubești caramelul, această cremă va deveni rapid preferata ta. 

Funcționează ideal cu un tort care conține nuci sau alune. O poți combina cu ciocolată și fructe sau pur și simplu cu frișcă pentru o textură aerată.

Vezi și: Creme pentru tort care se prepară rapid. Nu vei mai pierde mult timp în bucătărie

Nu are gust sau aromă ascuțită de zahăr ars, ci este o cremă catifelată și foarte lejeră, dar cu un gust intens.

O poți folosi pentru tarte, brioșe, prăjitura snickers sau prăjitură cu foi de napolitană. Dar o poți pune peste clătite sau poți face deserturi individuale în pahar, dacă îți rămâne cremă.

Altfel, o poți folosi pentru a umple acarons, choux à la crème, profiterol sau bomboane de ciocolată.

Ingrediente

Sirop de arțar oferă caramelului acea frumoasă culoare aurie, dar este și un zahăr invertit, ceea ce înseamnă că ajută la prevenirea cristalizării. Poți folosi și sirop de porumb, dar se găsește ceva mai greu.

Poți folosi zahăr alb, dar zahărul brun este ideal pentru a obține o culoare de caramel mai închisă. 

Totul este mai bun cu unt și acest lucru nu ar putea fi mai adevărat cu această rețetă. Adaugă acea textură catifelată cremei de caramel.

Citește și: Tortul 12 Linguri, perfect pentru orice aniversare. Este gata în doar 10 minute

Laptele condensat îndulcit face caramelul cremos. Poți folosi și lapte condensat făcut în casă pentru această rețetă.

Adaugă un strop de vanilie pentru un plus de gust și nu uita de ingredientul secret: puțină sare. Asta face ca armele să iasă la iveală mai bine și gustul să fie mai intens.

Cum faci cea mai bună cremă caramel pentru tort

Pune zahăr brun, sirop de arțar și unt într-un vas cu fundul gros, la foc mediu. Amestecă până când untul s-a topit complet și zahărul s-a dizolvat.

Amestecă des și menține căldura la un nivel mediu, altfel zahărul din jurul marginilor vasului se va arde și va da caramelului un gust neplăcut.

Dă focul mai mic și continui să gătești până când amestecul devine mai întunecat la culoare. Acest lucru durează aproximativ 2 până la 3 minute.

Odată ce toată umiditatea s-a evaporat, zahărul va începe să se caramelizeze mai mult. Acest lucru va oferi caramelului o culoare mai profundă.

Apoi, dă focul la minim. Adaugă laptele condensat și lasă-l să dea în clocot din nou la foc mic.

Vezi și: Tort de ciocolată din 2 ingrediente. Mai simplu nici că se poate!

Atunci când adaugi laptele condensat, amestecul poate părea ca și cum s-ar fi tăiat sau separat, dar continuă să amesteci și totul va deveni neted.

Gătește la foc mic încă aproximativ un minut sau două, amestecând constant. Crema va deveni mai groasă. Adaugă extractul de vanilie și sarea și a crema de pe foc.

Pune deoparte să se răcească puțin înainte de a-l turna într-un borcan sau de a umple un tort. Acum, o poți folosi ca atare sau o poți amesteca cu frișcă făcută în casă pentru a deveni mai aerată și pufoasă.

Amestecul va continua să se îngroașe pe măsură ce se răcește. Poți turna caramel cald într-o tartă pentru a-l ajuta să se niveleze ușor.

Poți ține crema la frigider dacă vrei să o folosești în altă zi. Pentru un gust suplimentar, poți adăuga o picătură de rom în această cremă de caramel în timp ce este caldă.

Ai grijă să manipulezi cu grijă caramelul fierbinte, deoarece poate provoca arsuri severe. Folosește întotdeauna ustensile rezistente la căldură.

Parteneri
Cum arată de fapt Jennifer Lopez în realitate. Adevărul din spatele imaginilor retușate
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adrian Mutu, în sfârșit mulțumit. A treia oară e cu noroc. Ce spune despre Sandra
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro