Cum faci cartofi pai la cuptor, fără să îi prăjești. Pic de ulei nu folosești!

Cum faci cartofi pai la cuptor, fără să îi prăjești. Pic de ulei nu folosești!
Rețetă pentru cartofi pai la cuptor

Cum poți să mănânci de mai multe ori felul tău preferat de mâncare? Cartofii pai pot fi preparați într-o variantă mai sănătoasă. Cum poți să îi faci la cuptor? O să iasă fantastic, îi vei putea servi mai des și nu trebuie să folosești deloc ulei.

Cum să faci cartofi pai la cuptor: nu trebuie să folosești ulei

Cartofii prăjiți cu câteva ochiuri lângă și brânză rasă deasupra sunt în topul listei felurilor de mâncare preferate ale românilor. Specialiștii nu recomandă consumul lor de multe ori pe săptămână, iar totuși dacă îi gătești des în familie trebuie să ții cont să îi servești cu multe alte legume lângă.

Cartofii pai sunt adorați în combinații foarte grele. Mulți iubesc să îi mănânce alături de un burger sau hotdog și sunt nelipsiți la o porție sănătoasă de mici. Ei sunt o bombă calorică în sine pentru că sunt gătiți într-o baie de ulei tocmai pentru ca toți să se rumenească așa cum trebuie.

Există totuși câteva opțiuni mai sănătoase precum prăjitul lor în ulei de cocos, gătitul lor la un aparat special de prăjit fără ulei sau chiar la cuptor. Silueta ta nu va avea de suferit dacă îi vei face în ultimul mod.

  • Ingrediente:

5 cartofi,
2 albușuri,
o jumătate de linguriță de sare,
o jumătate de linguriță de piper,
o jumătate de linguriță de boia de ardei dulce

Mod de preparare

Bate albușurile pe care le amesteci cu condimentele de mai sus sau cu orice altceva ai vrea tu. Poți să folosești rozmarin sau condimente speciale pentru cartofi prăjiți pe care le poți cumpăra din orice supermarket. Pune cartofii tăiați așa cum ai face-o în mod normal într-un castron adânc și toarnă peste albușurile condimentate.

Amestecă bine cu mâinile pentru ca fiecare fâșie să fie acoperită uniform cu mix-ul în cauză. Așează totul într-o tavă tapetată cu hârtie. Un secret este ca ei să fie așezați cu puțin spațiu între ei pentru a se rumeni corespunzător. Ei nu trebuie să fie lipiți pentru că astfel căldura cuptorului nu va putea circula așa cum este nevoie.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius și după 10 minute uită-te la ei. Asigură-te că se coc și pe cealaltă parte. După alte 10-12 minute, cartofii pai sunt gata. O altă variantă este să îi fierbi foarte puțin înainte să îi bagi la cuptor. Este totuși nevoie să repeți procesul mai sus cu albușul de ou și condimentele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI