Cum faci acasă ‘prăjitura lui mamaie’. Narcisa a uluit pe toată lumea la Chefi la Cuțite
Narcisa Birjaru de la Chefi la cuțite a dat lovitura! Concurenta a cucerit pe toată lumea cu unele dintre cele mai gustoase rețete, așa că nu este de mirare că toți românii vor să încerce acasă preparatele lăudate de către jurați în emisiune. Iată că s-a aflat cum reușește aceasta să facă renumita ‘prăjitura lui mamaie’.
Narcisa Birjaru și-a dezvăluit secretele. Cum poți să faci acasă prăjitura ce a consacrat-o
Narcisa Birjaru a ajuns în finala Chefi la cuțite, dar aceasta s-a remarcat încă din preselecții cu unele dintre cele mai interesante rețete. Concurenta nu s-a implicat în niciun fel de scandal și a demonstrat că are o educație de nota 10, dar și un talent ce a făcut-o să ajungă cât se poate de sus în competiția moderată de Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.
Pentru că preparatele ei sunt extrem de apreciate de toată lumea, aceasta le dezvăluie admiratorilor fel și fel de rețete delicioase. Narcisa Birjaru nu se teme să își spună toate secretele culinare, iar acum, prăjitura renumită pe care a gătit-o la Chefi la cuțite poate să fie făcută în locuința tuturor românilor. Prăjitura lui mamaie cu siguranță va cuceri toată familia.
Pentru a realiza acest desert este nevoie de un pachet de foi de plăcintă, zahăr vanilat, 5 ouă, 500 de grame de iaurt, 200 de grame de fructe confiate sau stafide, unt, o esență de vanilie și zahăr după gust. Prăjitura poate să fie ornată cu zahăr pudră la final pentru un aspect mult mai frumos.
Prăjitura lui mamaie. Ce rețetă ușoară are Narcisa Birjaru
Trebuie separate albușurile de gălbenușuri, apoi primele trebuie să fie bătute cu puțină sare și zahăr după gust până se obține o spumă. Urmează gălbenușurile ce trebuie amestecate cu esența de vanilie și zahărul. Imediat cum s-a format un amestec omogen, trebuie adăugat iaurtul și amestecat pentru a avea o compoziție legată. După acest pas, se adaugă și albușurile și se amestecă în continuare.
Trebuie pregătită o tavă cu o foaie de copt, adăugându-se, ulterior, patru foi de plăcintă ce au fost unse cu unt. Se va adăuga în continuare compoziția și se vor presăra fructele sau stafidele. Peste ele se vor mai puse foi de plăcintă și pașii o să fie reluați până când desertul ajunge la forma potrivită. Prăjitura trebuie lăsată timp de 45 de minute la cuptorul încins la 170 de grade. După ce s-a copt se poate adăuga zahărul pudră ce îi va oferi un aspect de nota 10.