Cum faci acasă cele mai delicioase negrese. Ingredientul secret să iasă pufoase
Iată cum faci acasă cele mai delicioase negrese. Trebuie să știi că negresa este un desert copt în formă pătrată care are la bază ciocolata. Negresa se prepară ușor și este pe placul tuturor. Iată cum se prepară negresa clasică.
Cum faci acasă cele mai delicioase negrese
Ingrediente negresă
3 ouă
o cană de lapte
o cană şi jumăte de zahăr
un pachet de unt
un plic 50 g cacao
o cană de faină
un plic de praf de copt
un praf de sare
Timp: 30 minute, 30 minute
Mod de preparare
Se pune într-o oală, pe aragaz, laptele, zahărul și untul tăiat bucăți și se amestecă ușor până ce untul se topește. Între timp, se pune și cacao și se amestecă ca să nu rămână cocoloașe de cacao. Se lasă la foc mic, amestecând până ce dă într-un clocot, după care se oprește și se lasă la răcit. Atunci când compoziția ce rezultă este rece, se separă ouăle și se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se pune compoziția rece într-un vas mai mare, se adaugă gălbenușurile și se amestecă cu mixerul. Se adaugă apoi praful de copt în făină și totul peste amestecul obținut înainte, după care se amestecă.
Se adaugă albușul cu ajutorul unui tel, se amestecă de jos în sus până ce se încorporează tot albușul în compoziție. Se toarnă totul într-o compoziție tapetată cu hârtie de copt și se introduce tava în cuptorul încins la 170 de grade, vreme de 35 de minute. Se lasă la răcit, se taie și se pudrează cu zahăr pudră.
Pentru ca negresa să fie fină, trebuie să cerni făina împreună cu praful de copt și să o torni în ploaie. Albușul se bate spumă mult mai repede numai cu un praf de sare. Să nu bați telul de marginea vasului deoarece prăjitura nu va mai crește.
Rețetă de negresă pufoasă
Ingrediente
Pentru blat: 1 cană și jumătate de zahăr, 1 cană și jumătate de apă, 3 căni de făină, 3 linguri cu vârf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esență de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 100g de stafide, 100g nucă mărunțită, 1 praf de sare.
Pentru glazură de ciocolată: 6 linguri de apă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 2 linguri de cacao.
Mod de preparare
Pentru blat. Trebuie să amesteci bine toate ingredientele. Unge apoi o tavă cu ulei și tapetează-o cu făină. Se toarnă compoziția în tavă și se coace negresa la cuptorul încălzit în prealabil, la foc potrivit, 25 de minute. De menționat este că nu trebuie să deschizi cuptorul în primele 15 minute deoarece blatul nu mai crește. Încearcă cu o scobitoare ca să vezi dacă prăjitura este coaptă. Înfige apoi scobitoarea în blat, iar dacă iese curată, negresa este făcută. Scoate-o de la cuptor și las-o la răcit.
Pentru glazura de ciocolată. Pune într-o crăticioară toate ingredientele și fierbe-le câteva minute până se îngroașă compoziția, care trebuie să aibă consistența unei smântâni. Toarnă glazura, apoi apa caldă și întinde-o cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit.