Cum faci acasă cel mai delicios desert libanez. Rețeta e atât de rapidă

de: Iulia Statie
18 09. 2021

Te-ai săturat de același desert pe care îl faci de fiecare dată pentru cei dragi? Este momentul să încerci o rețetă inedită, ce o să fie extrem de apreciată în familia ta. Este vorba despre Kashta, un delicios desert libanez, ce este preparat într-un timp foarte scurt.

Rețetă pentru Kashta. O să iubești acest desert

Desertul Kashta are o aromă inedită, combinând laptele, fisticul și bananele. Această rețetă este și una răcoritoare, perfectă pentru zilele în care decizi să lenevești în casă, stând pe canapea. Mulți oameni preferă acest preparat datorită faptului că este unul plin de savoare.

Restaurantele libaneze sunt frecventate de români, așa că mulți au gustat acest desert și s-au întrebat cum poate el să fie preparat în propria locuință. Află că nu o să dureze mult și poți să le oferi celor dragi această rețetă, iar talentele tale în bucătărie o să fie lăudate!

Ingredientele simple pentru desertul libanez. Este preparat imediat

Începe prin a te asigura că ai în casă toate ingredientele pentru acest desert libanez. O să ai nevoie de 600 de ml de lapte integral cu un conținut de 3,5% de grăsime, 400 de ml de smântână neîntulcită pentru frișcă, 35 de g de făină de porumb, 5 felii de pâine albă toast, o lingură de apă de flori de portocal.

De asemenea, trebuie să adaugi si o lingură de apă de flori de trandafiri, 4 linguri de miere, 3 bucăți de banane și 50 de grame de fistic măcinat. Este important să îndepărtezi coaja feliilor de pâine și să le tai în cubulețe, apoi să pui laptele și smântâna într-o cratiță, amestecând ușor.

În timp ce introduci pâinea în respectivul vas, trebuie să se dea drumul la foc mic pentru ca ingredientele să se combine. Într-un alt bol, amestecă 100 de ml de lapte rece cu făină de porumb. După ce compoziția formată din lapte și smântâna a fiert, se adaugă și făina dizolvată, amestecându-se bine.

Trucuri pentru cel mai bun desert. O să te lingi pe degete

Lasă totul pe foc până când compoziția începe să se îngroașe, iar apoi lasă acest amestec la răcit. Adaugă și apa de portocal și apa de trandafiri pentru a obține un gust delicios în momentul în care cratița a ajuns la temperatura camerei. După acest pas, crema trebuie să fie lăsată la frigider.

O să observi că, peste noapte, amestecul o să fie mult mai consistent. Împarte desertul pe farfurii și pune deasupra miere, fistic măcinat și bucăți de banane. Acest preparat este gata într-un timp foarte scurt și incredibil de delicios, așa că o să îi satisfacă atât pe cei mici, cât și pe cei mari!