Cum faci acasă cel mai bun sos picant cu maioneză. Secretul să iasă mai gustos decât în magazine

Cum faci acasă cel mai bun sos picant cu maioneză. Secretul să iasă mai gustos decât în magazine
Cel mai bun sos picant de maioneză, făcut chiar la tine acasa

De multe ori gătim un burger delicios de casă, cartofi prăjiți sau fel și fel de mâncăruri ce ne plasează direct în rândul bucătarilor cu multă experiență, dar nu știm exact cum putem să facem un sos de maioneză la fel de delicios. Află că acesta este foarte ușor de făcut și o să fie apreciat atât de tine, cât și de cei din familie!

Cel mai bun sos picant cu maioneză. Care este cea mai ușoară rețetă

Sosul picant cu maioneză nu trebuie să fie neapărat cumpărat din magazine, căci îl poți realiza extrem de ușor chiar la tine acasă. Ingredientele sunt extrem de puține și la îndemâna oricui, așa că nu trebuie să mai optezi pentru anumite produse ce nu îți inspiră încredere. Cele mai bune mâncăruri sunt făcute cu mult spor și drag chiar de tine, iar atunci când vrei să ieși din zona de confort, abortează un astfel de amestec!

O să ai nevoie de 6 linguri de maioneză, o ceapă, o căpățână de usturoi, o legătură de pătrunjel și sare și piper după gust. Pentru a avea cel mai bun sos trebuie neapărat să adaugi doi castraveciori murați. Amestecul o să devină mai gras și va fi perfect pentru zilele toride de vară. În caz că nu știai ce sos să aduci la un grătar, noi îți oferim soluția ce va avea un mare succes printre invitați!

Dacă vrei să prepari maioneza acasă o să ai nevoie de 2 gălbenușuri frecate bine cu ulei. Ceapa, castraveciorii și usturoiul se vor da pe răzătoare, apoi toate ingredientele se amestecă bine. După ce ai respectat acești pași, adaugă pătrunjelul tocat ulterior, sare și piper după gust.

Trucuri pentru a repara maioneza tăiată

În caz că ți se taie maioneza, nu te impacienta. Aceasta poate să fie salvată într-o clipită. În principiu, pune o linguriță de muștar de la început și omogenizează totul bine cu gălbenușul, turnând treptat ulei. După ce amestecul a crescut, adaugă pe rând câte o linguriță din maioneza tăiată pentru a avea un sos perfect. 

Dacă nu vrei să recurgi la această metodă, adaugă o linguriță sau două de apă fierbinte și continuă să amesteci încontinuu maioneza. Este foarte probabil ca sosul să fie tăiat pentru că s-a adăugat prea multă apă sau prea mult ulei la început. După ce gălbenușul s-a coagulat, adaugă zeamă de lămâie până când vezi că sosul a început să se lege. Continuă cu puțin ulei pentru un efect spectaculos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI