Cum faci acasă cel mai bun sos Deluxe, perfect pentru a-l combina cu cartofi. Iese la fel ca la fast-food
Sosurile au început să fie nelipsite de lângă orice preparat. Acesta face unele alimente să aibă un gust de zece ori mai bun decât dacă le-ai fi consumat fără. Mulți adoră sosul de maioneză cu usturoi, sosul de roșii dulce sau picant și mai nou sosul Deluxe. Deși poți să îl cumperi gata făcut din supermarket-uri, poți să încerci să-l faci acasă și să adaugi ingredientele dorite de tine. Este foarte ușor să îl prepari și poți să îl servești cu multe rețete. De ce ai nevoie?
Rețetă pentru sos Deluxe: cum să-l faci la tine acasă?
Multe dintre preparate au nevoie de un sos care să le facă să alunece și să le potențeze gustul. Majoritatea din sosuri conțin diverse mirodenii care să le scoată în evidență aroma simplă a catofilor sau bucății de carne pe care o servești. Dacă îți place ca totul să fie făcut 100% de tine, atunci trebuie să încerci să faci și asta singur.
Cartofii prăjiți sau la cuptor sunt preferații multora, mai ales acompaniați de un sos delicios. Deluxe merge la perfecție în nenumărate rețete pentru că are o savoare nemaipomenită. Evită să mănânci orice care conține aditivi sau conservanți și gătește totul în casă la tine.
Poți să controlezi cantitățile ingredientelor pe care le pui și să adaugi sau să eviți unul care nu îți este neapărat pe plac. Ai opțiunea de a face maioneză în casă sau de a cumpăra una deja gata preparată. Există o gamă largă de maioneze în toate magazinele: bio, vegană, grasă sau mai slabă.
- Sos Deluxe – Ingrediente
– 20 grame maioneză (o puteți cumpăra deja făcută sau o puteți pregăti)
– 50 grame iaurt natural
– 50 grame cremă de brânză
– o linguriță de muștar
– o linguriță de mărar
– o linguriță de oregano
– o lingură de capere
– un praf de sare.
Mod de preparare
Amestecă iaurtul cu maioneza, crema de brânză și muștarul, ulterior adaugă: mărar, oregano, tarhon, sare și caperele, tocate în prealabil cu cuțitul. Combină foarte bine toate elementele sosului tău Deluxe și pune-l la frigider măcar 10-20 de minute. Se servește proaspăt și nu se depozitează mai mult de câteva ore la rece.
Este ușor să îl pui într-un castron mic unde poți înmuia cartofii sau diversele alimente cu care alegi să-l mănânci. Are un gust fantastic și cu siguranță vei reuși să îi mulțumești pe cei din familie sau pe invitații tăi care poftesc la fast-food. Poți adăuga deasupra puțin pătrunjel tocat pentru a arăta frumos.